Lam heeft Reijnen voorlopig uit defensie AZ verdrongen

AZ-trainer Gertjan Verbeek is ondanks een persoonlijke fout van Thomas Lam tevreden over de manier waarop hij zijn eerste basisplaats invulde. De Jonge Fin krijgt voorlopig de voorkeur boven Etiënne Reijnen, maar begon tegen ADO Den Haag (1-1) wel met een tegenvaller.

Lam heeft Reijnen voorlopig uit defensie AZ verdrongen

Lam (foto) wacht komende zondag direct een volgende grote test in het thuisduel met Ajax. AZ moet punten pakken om uit de degradatiezone te raken.

Lam herstelde zich zaterdag knap na medeschuldig te zijn geweest aan de tegentreffer. 'Voor hetzelfde geld klapt hij meteen dicht en durft hij niks meer', meent Verbeek. 'Qua opbouw en aanvallende impulsen deed hij het goed. Onder normale omstandigheden zou hij dit seizoen ook al wat meer speeltijd hebben gekregen. Helaas liep het anders met het team. Daarnaast heeft hij wat fysieke problemen gekend.'

Verbeek analyseert de Scandinaviër op positieve en negatieve punten. 'In alles is Thomas een laatbloeier. Dat hij goed kon voetballen, wisten we wel. Nu moet hij alleen wat sterker worden, beter in balans komen. Thomas moet het nu maar laten zien. Dat heb ik ook Reijnen verteld. Op een gegeven moment verwacht je meer van oudere spelers.'

Of Donny Gorter en Willie Overtoom tegen Ajax terugkeren, is nog de vraag. Beiden ontbraken tegen ADO met een bovenbeenblessure.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen