Verbeek slachtoffert Reijnen: 'Mijn elftal moet vechten'

AZ-trainer Gertjan Verbeek heeft er in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag bij zijn spelers opnieuw op gehamerd dat ze ten koste van alles punten moeten willen pakken om niet verder weg te zakken op de ranglijst.

Verbeek slachtoffert Reijnen: 'Mijn elftal moet vechten'

'Mijn team moet met én voor elkaar vechten. Alleen het resultaat telt. Ze moeten zich niet laten afleiden door externe zaken als de arbitrage of de tegenstander. Elkaar tijdens de wedstrijd onderlinge verwijten maken, heeft ook geen zin. Met dat gedrag winnen we niet van ADO', zei Verbeek vrijdag op de persconferentie.

Na de 2-1 nederlaag bij RKC Waalwijk staken de spelers van AZ de koppen bij elkaar. 'Ik heb de inleiding gegeven, waarna ze onderling verder mochten discussiëren. Ze moeten het eens worden over de manier waarop we het best tot resultaten kunnen komen. De terugkoppeling die ik kreeg was positief. Dat geeft echter geen garanties. Ze moeten het op het veld laten zien.'

Met name de van een zware knieblessure herstellende Maarten Martens nam in die gesprekken het voortouw volgens Verbeek. De Belg is echter nog ver verwijderd van een rentree. 'Hij heeft bepaalde trainingsoefeningen meegedaan. Tijdens de afrondvorm heeft hij de andere jongens even voorgedaan hoe het moet. Maarten is het voetballen duidelijk niet verleerd. Als alles meezit, kan hij over vier of vijf weken met Jong AZ meedoen.'

SlachtofferWaar Martens door blessureleed voorlopig nog niet in actie kan komen, moet Etiënne Reijnen een pas op de plaats maken vanwege zijn prestaties. 'Reijnen heeft dit seizoen veel kansen gehad, maar ik ben niet tevreden over zijn ontwikkeling. Hij is ook een beetje slachtoffer geworden van de mindere resultaten. Thomas Lam krijgt nu de voorkeur. Hij ontwikkelt zich vooral na de winterstop erg goed', aldus Verbeek over de negentienjarige Fin, die dit seizoen pas één keer basisspeler was.

AZ treedt zaterdag om 20.45 aan tegen ADO Den Haag, dat tien punten pakte in de laatste vier duels. De Hagenaren staan achtste en hebben volop uitzicht op de play-offs. Het perspectief van AZ is totaal anders. De Alkmaarders staan vijftiende en hebben slechts drie punten voorsprong op VVV-Venlo, dat voorlaatste staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen