Lahm en Alonso zwaaien dankzij Robben met zege af

Reacties

De loopbaan van Philipp Lahm en Xabi Alonso is besloten met een overwinning op SC Freiburg (4-1). Voor Bayern München, dat dit seizoen met grote overmacht kampioen van Duitsland werd, was Arjen Robben zaterdagmiddag met een goal en twee assists doorslaggevend.

Lahm en Alonso zwaaien dankzij Robben met zege af

In de Allianz Arena stond het laatste competitieduel van dit seizoen volledig in het teken van de afzwaaiende Xabi Alonso en Philipp Lahm, die beiden van tevoren flink in het zonnetje werden gezet. De al voor de aftrap zichtbaar emotionele Lahm werd bovendien opgenomen in de Bayern Hall of Fame.

Waar bij Bayern alleen voor Robert Lewandowski nog wat op het spel stond, hij probeerde zijn topscorerstitel veilig te stellen, waren de belangen bij Freiburg juist groot. Bij aanvang stond Freiburg immers nog op de zesde stek, een plek die goed zou zijn voor een Europa League-ticket.

Toch bleek al snel dat Bayern het afscheid van Lahm en Alonso luister wilde bijzetten. Al in de derde minuut kreeg Kingsley Coman een grote kopkans, maar bleef de voorsprong nog uit. Een minuut later was het wel raak. Alonso bediende Robben met een even fraaie als karakteristieke crossbal. De Nederlander, die de laatste jaren een levensgevaarlijke tandem op rechts vormde met Lahm, kwam naar binnen en schoot de bal met links in de verre hoek: 1-0.

Vervolgens ontspon zich een zeer vermakelijk duel vol kansen. Robben en Joshua Kimmich misten grote mogelijkheden omdat zij het vizier niet op scherp hadden staan of doelman Alexander Schwolov een sta-in-de-weg bleek. Ook Lewandowski kreeg diverse mogelijkheden, kansen die normaal een koud kunstje zijn voor de Pool. Omdat hij níét scoorde en Pierre-Emerick Aubameyang dat wel twee keer deed in het duel van Dortmund met Werder Bremen (4-3) moet Lewandowski de topscorerstitel aan de Gabonees laten: 31 om 30.

Ook naarmate het laatste fluitsignaal naderde, bleef het kansen regenen. Bayern zag voor een tweede keer terecht een goal afgekeurd en een pegel van Robben spatte uiteen op de lat. Omdat Bayern-goalie Tom Starke Nils Petersen van scoren afhield, kon Arturo Vidal de voorsprong verdubbelen. Na breedleggen van Robben schoot hij de bal beheerst in de hoek en was het duel ogenschijnlijk gespeeld: 2-0. Freiburg kwam via Petersen nog wel terug tot 2-1, waardoor het toch nog even spannend werd.

In de slotfase ging alle aandacht uit naar Alonso en Lahm, die allebei een emotionele applauswissel kregen en zette Franck Ribéry de 3-1 op het scorebord door binnen te glijden op aangeven van Robben. Kimmich tikte na voorbereidend werk van Lewandowski ook nog de 4-1 binnen en zette daarmee de kers op de Bayern-taart.

Wachtkamer
Terwijl na het laatste fluitsignaal bij Bayern iedereen zich klaarmaakte voor de traditionele bierdouche en een passend afscheid voor de boegbeelden Lahm en Alonso droop Freiburg af. Helemaal kansloos is de ploeg niet voor het verkrijgen van een Europees ticket, maar de ploeg zit nu wel in de wachtkamer. Alleen als Borussia Dortmund de bekerfinale wint van Eintracht Frankfurt levert de huidige zevende stek nog plaatsing voor de voorronde van de Europa League op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.