Arsenal heeft met hangen en wurgen de tweede zege op rij geboekt. Cardiff City moest pas na drie Londense goals een antwoord schuldig blijven.

Cardiff City
2 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal had vorige week ten koste van West Ham United de eerste punten in de Premier League gepakt onder manager Unai Emery. Tegen Cardiff City zette Shkodran Mustafi in de elfde minuut met een rake kopbal na een corner van Granit Xhaka The Gunners op koers voor een volgend succes. Maar de vroege openingstreffer was allerminst reden voor geruststelling bij Emery.

De fase vóór de 0-1 getuigde allerminst van gewonnen vertrouwen. Met Petr Cech als voornaamste factor van onrust maakten The Gunners het zichzelf onnodig moeilijk. De doelman had alle moeite met terugspeelballen. Na een paar heikele ontsnappingen leverde hij in de zevende minuut de bal pardoes in bij Harry Arter. Diens inzet ging ver over.

Het was dat Cardiff alle moeite had te profiteren van de defensieve kwetsbaarheid van Arsenal, dat aan de andere kant er ook niet in slaagde de kansen op het vergroten van de marge te benutten. In de extra tijd van de eerste helft zorgde Victor Camarasa dan toch voor vreugde bij de thuisploeg en teleurstelling bij de gasten door de 1-1 te maken. De eerste seizoentreffer van Cardiff was ook een toonbeeld van de pijnpunten bij Arsenal gezien de gebrekkige defensieve daadkracht.

In de tweede helft voerde Arsenal de druk op het Cardiff-doel op in de hoop een teleurstellend resultaat te voorkomen. Na een uur deed Pierre-Emerick Aubameyang waar de gasten op aasden. De Gabonees kreeg net wat ruimte om uit te halen en knalde de bal in de rechterbovenhoek.

The Gunners konden echter de voorsprong opnieuw niet vasthouden. Elf minuten na de 1-2 stond de gelijkmaker op het scorebord. Danny Ward was met zijn rake kopbal de man die Cardiff City hoop bood en Arsenal dwong tot een nieuwe inspanning. Alexandre Lacazette behoedde in de 81ste minuut met een zeer fraaie knal na een goede aanname de Londense ploeg voor een teleurstelling. De Franse aanvaller onderstreepte daarmee zijn waarde voor Arsenal als basiskracht. Hij was direct betrokken bij de laatste tien goals in de laatste negen keer dat hij aan de aftrap kwam.

In Cardiff was hij de matchwinner. Want na de 2-3 hield Cech ondanks nieuwe strapatsen het doel wel schoon in de resterende minuten, zodat Arsenal zich op de negende plaats handhaafde.