Labyad geeft visitekaartje af bij ruime zege Ajax op FC Utrecht

Reacties

Ajax heeft donderdagavond zonder moeite en met ruime cijfers gewonnen van FC Utrecht. In de rust van de oefenwedstrijd stond het in de Johan Cruijff Arena al 5-0 voor de Amsterdammers. Zakaria Labyad liet zich met een hattrick zien aan trainer Erik ten Hag.

Labyad geeft visitekaartje af bij ruime zege Ajax op FC Utrecht
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

De Amsterdammers trapten de voorbereiding afgelopen zaterdag af met een 6-1 overwinning op RKC Waalwijk. Utrecht was al wat verder onderweg en speelde onder andere tegen AZ (1-0 zege) en RC Genk (3-3). Tegen Ajax werd er net als tegen de Belgen veel gescoord, maar voor Utrecht niet in het goede doel. Na vier minuten al opende Ajax de score via Labyad, die raak schoot nadat Ryan Gravenberch de paal had geraakt.

De 1-0 was het startsein voor Ajax om vaak te scoren voor het eigen publiek, dat in tegenstelling tot het duel met RKC weer welkom was. In beperkte mate, want er zaten 2.700 mensen. Zij zagen dat Utrecht vlak na de openingstreffer een strafschop kreeg na een overtreding van Noussair Mazraoui op Bart Ramselaar, maar Simon Gustafson pakte het cadeautje niet uit. Met een schot op Panenka-snelheid raakte de Zweede de paal. Even later was het aan de andere kant wel raak via Noa Lang, die op aangeven van Antony de bal achter doelman Thijmen Nijhuis schoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vervolgens werd het er in de eerste helft alleen maar pijnlijker op voor Utrecht. Nicolás Tagliafico zorgde voor de 3-0 nadat Antony Lang had vrijgespeeld. Daarna pakte Labyad nog twee keer de hoofdrol met twee prachtige vrije trappen in de bovenhoek. De voormalig speler van Utrecht deed zo zijn oude werkgever pijn en liet zich zien aan Ten Hag. Een doelpunt van Dalmau vond vervolgens geen doorgang vanwege een overtreding op Daley Blind.

In de tweede helft wisselde beide trainer veelvuldig. Ten Hag deed dat in de rust negen keer en John van den Brom drie keer. De andere zeven wissels volgden na een uur. Daniel Arzani kreeg nog een kans op zijn eerste goal, maar het was Othmane Boussaid die de Utrechtse eer redde door de bal op prachtige wijze in de kruising te krullen. Maarten Stekelenburg voorkwam de 5-2 van Nick Venema. Het bleef bij 5-1.

Opstelling Ajax eerste helft: Stekelenburg; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch; Antony, Promes, Lang; Labyad.
Opstelling Ajax tweede helft: Stekelenburg; Dest, Rensch, Timber, Martínez; Marin, Taylor; Hansen, Van de Beek, Lang (75. Ünüvar); Traoré.

Opstelling FC Utrecht tot minuut 60: Nijhuis; Pabai, Bergström, Hoogma, Van der Maarel; Klaiber, Gustafson (46. Boussaid), Van den Berg (46. Emanuelson); Kerk, Dalmau (46. Arweiler), Ramselaar.
Opstelling FC Utrecht na minuut 60: Nijhuis; Mokono, Mamengi, St. Jago, Culhaci; Velanas, Boussaid, Emanuelson; Arzani, Arweiler, Venema.

'Ajax maakt frivole indruk tegen campingelftal FC Utrecht'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.