Laatste strohalm valt weg: 'gewoon' degradatie in afgebroken Ligue 1-seizoen

Reacties

Amiens en Toulouse mochten door een uitspraak van de Franse rechter weer even hopen op lijfsbehoud, maar de laagvliegers degraderen nu alsnog uit de Ligue 1. De hoogste competitie in Frankrijk zal ook in het nieuwe seizoen uit twintig ploegen bestaan; van een uitbreiding is geen sprake.

Laatste strohalm valt weg: 'gewoon' degradatie in afgebroken Ligue 1-seizoen
© Pro Shots

Net als in Nederland werd ook in Frankrijk het seizoen vanwege de coronacrisis abrupt afgebroken. Waar de KNVB ervoor koos om geen promotie en degradatie door te voeren, daar besloot de Franse competitieorganisator LFP wel om de tussenstand te gebruiken als eindstand. Dat betekende dat Paris Saint-Germain kampioen werd en Amiens en Toulouse als de nummer negentien en twintig van de ranglijst degradeerden.

Amiens en Toulouse accepteerden dit niet zomaar en stapten naar de rechtbank. Die zag dat de afspraak die bepaalt dat de Ligue 1 uit twintig clubs moet bestaan na dit seizoen afloopt, waardoor de degradatie voorlopig werd tegengehouden. Er was toen echter al een nieuw voorstel voor een competitie met maximaal twintig clubs goedgekeurd, waardoor de uitspraak van de rechter slechts uitstel van executie leek te zijn.

Dat blijkt nu inderdaad het geval. Bij de algemene ledenvergadering van de LFP heeft 74,49 procent van de stemgerechtigden ervoor gekozen om de Ligue 1 ook komend seizoen uit twintig ploegen te laten bestaan. Dat betekent dat Amiens en Toulouse plaats moeten maken voor Lorient en RC Lens. Over drie dagen komt er een voorstel voor de speelkalender.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.