Laatste kunstje voor Messi? Argentinië ten koste van Brazilië naar Spelen

Reacties

Argentinië heeft zich zondagavond door een overwinning op Brazilië geplaatst voor de Olympische Spelen. Het brengt de discussie over een eventuele deelname van Lionel Messi direct weer op gang.

Laatste kunstje voor Messi? Argentinië ten koste van Brazilië naar Spelen
© Pro Shots

De twee grootmachten streden afgelopen week met Paraguay en Venezuela om de twee Zuid-Amerikaanse tickets voor het olympisch voetbaltoernooi in Parijs. Omdat Brazilië na de eerste twee duels op drie punten stond en Argentinië op twee, kwam het aan op de onderlinge confrontatie. Door een 1-0 zege zijn de Albiceleste er komende zomer bij. Titelhouder Brazilië is niet van de partij. Paraguay eindigde als eerste door op de slotdag van Venezuela te winnen.

Nu Argentinië zich heeft gekwalificeerd, is de discussie over een eventuele deelname van Messi aan de Olympische Spelen actueler dan ooit. Bondscoach Javier Mascherano stelde eerder al dat zijn oude ploeggenoot van harte welkom is als dispensatiespeler en zette de deur zondagnacht wagenwijd open. 'Het is mijn verplichting om Messi en Di María uit te nodigen. Ik heb een geweldige relatie met hen, we zijn vrienden. Maar iedereen snapt dat zij ook andere verplichtingen hebben.'

Waar Messi na het winnen van de wereldtitel nog altijd actief is als international, kondigde Ángel Di María onlangs aan te stoppen na de Copa América van komende zomer. En wat de 35-jarige dribbelaar van Benfica betreft, komt daar ook geen verandering in. Of het voor Messi een serieuze optie is om zestien naar na het winnen van olympisch goud in Peking opnieuw naar de Spelen te gaan, zal moeten blijken. Tien dagen voor de start van de Spelen staat de Copa América-finale gepland.

Messi feliciteerde het olympisch team van Argentinië zondagavond met de plaatsing voor de Olympische Spelen.
Messi feliciteerde het olympisch team van Argentinië zondagavond met de plaatsing voor de Olympische Spelen.
Bekijk hier al onze video's
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.