Laatste horde genomen: Ruiter tekent bij Sunderland

Reacties

Robbin Ruiter heeft zijn gewenste transfer naar het buitenland te pakken. De doelman doorstond woensdag de medische keuring bij Sunderland en tekent voor twee seizoenen bij de Engelse club.

Laatste horde genomen: Ruiter tekent bij Sunderland

De afgelopen twee weken trainde Ruiter al mee bij Sunderland. De keeper maakte een ijzersterke indruk op de technische staf. De wens om definitief met elkaar in zee te gaan ontstond dan ook al snel. Woensdag werd Ruiter gekeurd, waarna de laatste formaliteiten afgehandeld werden.

De dertigjarige Ruiter was transfervrij nadat hij een aanbieding om zijn contract te verlengen bij FC Utrecht afsloeg. De Amsterdammer miste een groot deel van het vorige seizoen door een blessure, maar besloot desondanks dat het tijd was voor een volgende stap.

Sunderland degradeerde het afgelopen seizoen uit de Premier League en zag doelman Jordan Pickford vertrekken naar Everton. Ruiter, die eerder uitkwam voor FC Volendam, is zijn aangetrokken als zijn vervanger, al zijn The Black Cats voornemens om nog een doelman aan te trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.