Sunderland beslist op korte termijn over Ruiter

Reacties

Sunderland wil Robbin Ruiter nog een paar dagen in actie zien. De doelman traint sinds vier dagen mee bij de Engelse club en blijft dat doen tot komende woensdag. Dan krijgt de Nederlander duidelijkheid van de club, weet VI.

Sunderland beslist op korte termijn over Ruiter

Woensdag oefent Sunderland tegen Scunthorpe United en ook in die wedstrijd zal Ruiter vrijwel zeker onder de lat staan. Na dat duel valt de definitieve beslissing. Vooralsnog ziet het er echter goed uit voor de goalie. 'Hij was goed tegen Bradford City, zowel qua reddingen als in balbezit. Dat is wat je zoekt in een doelman', aldus manager Simon Grayson.

De dertigjarige Ruiter besloot zijn aflopende contract bij FC Utrecht na het afgelopen seizoen niet te verlengen, waardoor hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club. Sunderland, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League, zoekt na de verkoop van Jordan Pickford aan Everton nog naar een nieuwe doelman.

Zelf ziet Ruiter een overstap naar Sunderland helemaal zitten, liet zijn zaakwaarnemer Dick van Burik eerder al weten aan VI. 'Hij hoopt op een buitenlands avontuur. Sunderland zou een prachtig nieuw hoofdstuk kunnen zijn in zijn carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.