Laatbloeier van Duitsland rekent zich niet rijk: 'Ik ken mijn plek'

Reacties

In 2011 speelde Pascal Gross zijn laatste jeugdinterland voor Duitsland, waarna hij uit beeld verdween bij de Duitse bond. Tot 2023, toen hij ineens bij de selectie werd gehaald. De middenvelder van Brighton & Hove Albion was basisspeler tijdens de debuutwedstrijd van Julian Nagelsmann, maar blijft realistisch.

Laatbloeier van Duitsland rekent zich niet rijk: 'Ik ken mijn plek'
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
1 - 3
Duitsland
Duitsland

Gross (32) kwam in het verleden als speler van 1899 Hoffenheim, Karlsruher SC en FC Ingolstadt niet direct bovendrijven bij de nationale jeugdploegen. Bij Duitsland Onder-18 kreeg hij nog aardig wat speeltijd, maar daarna ging het bergafwaarts met de minuten die Gross kreeg onder de Duitse vlag. In 2011 speelde hij onder voormalig Heracles Almelo- en FC Groningen-trainer Frank Wormuth nog een helft bij Duitsland Onder-20, waarna de internationale carrière van Gross leek te stoppen.

De Duitse middenvelder speelde bij FC Ingolstadt nog aardig wat wedstrijden in de Bundesliga, maar pas na 2017 begon Gross aan zijn opmars. Als speler van Brighton werd hij een smaakmaker in de Premier League en kwam hij ook weer in beeld bij de nationale ploeg. In september debuteerde hij tegen Japan, waarna hij ook speeltijd kreeg in de stuntoverwinning op Frankrijk.

Pascal Gross speelt bij Brighton en is het voorbeeld van een slimme deal van de Engelse club.

Onder Nagelsmann beleefde Gross zijn basisdebuut tegen de Verenigde Staten en met hem binnen de lijnen maakte Duitsland indruk. De van heel ver gekomen Gross weet echter als geen ander dat hij op niets moet rekenen bij de nationale ploeg. Na zijn optreden tegen de Verenigde Staten waren media in Duitsland benieuwd of Gross een concurrent van Joshua Kimmich ging worden. 'Nee', was het duidelijke antwoord van de bescheiden Gross. 'Want ik ken mijn plaats.'

Bondscoach Nagelsmann is echter zeer tevreden met de vervanger van Kimmich, die met een griepje vertrokken is uit het Duitse kamp. En dus lonkt meer speeltijd. 'Hij heeft die glinstering in zijn ogen. Voor hem is spelen voor het nationale elftal echt iets speciaals. Hij heeft het vuur in zich.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.