La Liga trekt fel van leer tegen FIFA: 'Totale minachting'

Reacties

De plannen van de FIFA voor de nieuwe opzet van het WK en het WK voor clubs zijn bepaald niet in goede aarde gevallen bij de Spaanse competitie.

La Liga trekt fel van leer tegen FIFA: 'Totale minachting'
© Pro Shots

In een statement van La Liga wordt gesproken over 'totale minachting' van de voetbalgemeenschap. De FIFA zei dinsdag dat het WK 2026 104 wedstrijden zal omvatten, in plaats van 64, en onthulde plannen voor een WK voor clubs met 32 teams.

'De FIFA gaat door met haar wanpraktijk om eenzijdig beslissingen te nemen over de wereldvoetbalkalender', luidt het statement. 'De FIFA toont een totale minachting voor het belang van nationale competities, en de voetbalgemeenschap in het algemeen.'

'De FIFA gaat volledig voorbij aan de economische schade die deze beslissingen toebrengen aan bonden over de hele wereld. De bonden zijn niet geraadpleegd over de voorgestelde wijzigingen. Deze beslissingen houden geen rekening met de competitieve, sportieve en economische impact op nationale competities, clubs en spelers, door een toch al overbelast schema nog verder op te kroppen. De FIFA houdt slechts rekening met een kleine groep clubs en spelers.'

Donderdag werd de derde termijn van FIFA-voorzitter Gianni Infantino officieel gemaakt. Op een FIFA-congres in Rwanda werd de Zwitserse Italiaan voor de tweede keer herkozen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.