La Liga 'roodgloeiend': geweldige kans voor Barça, Simeone geeft fout toe

Reacties

De titelstrijd in La Liga is roodgloeiend, nu Atlético Madrid zondag opnieuw punten liet liggen in het uitduel met Sevilla (1-0). Die conclusie trekken de Spaanse sportkranten op de dag dat het Barcelona van Ronald Koeman de achterstand op de koploper van Spanje kan verkleinen tot een punt.

La Liga 'roodgloeiend': geweldige kans voor Barça, Simeone geeft fout toe
© Pro Shots

Zo 4 apr. 2021

Ma 5 apr. 2021

'The Great Ocassion', kopt Mundo Deportivo dan ook, doelend op de thuiswedstrijd van maandagavond tegen Real Valladolid. Wint Barça die, dan heeft het zelf in eigen hand of het dit seizoen kampioen van Spanje wordt. De ploeg van Koeman, die in La Liga al sinds 5 december ongeslagen is, treft zowel Real Madrid (komende zaterdag) als Atlético (tweede weekend van mei) immers nog.

De covers van Mundo Deportivo en AS.
De covers van Mundo Deportivo en AS.

De Madrileense sportkranten AS en Marca trekken dezelfde conclusie. La Liga is al rojo vivo - 'roogloeiend', nu Atlético zijn onoverwinnelijkheid van eerder dit seizoen kwijt is. De nederlaag tegen Sevilla was de tweede in de laatste zeven duels, waarvan er bovendien slechts drie werden gewonnen. In de eerste 23 speelronden verloor de ploeg van Diego Simeone alleen van Real Madrid.

En dus zit Atlético in de moeilijkste fase van het seizoen, al is Simeone blij dat zijn ploeg nog in de race is. 'De Spaanse titelstrijd is altijd zwaar tot het einde. Meestal met twee ploegen, maar soms doen wij ook mee, zoals in 2014 of in 2017. Nu strijden we ook weer mee, al gaat het de laatste tijd vaker slecht dan goed. We moeten ervoor zorgen dat de jongens weer spelen zoals in het goede deel van het seizoen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat zal nodig zijn ook, stelt Marca. Want tegen Sevilla haalde alleen doelman Jan Oblak - de Sloveen stopte een penalty - zijn gebruikelijke niveau. En dat is niet genoeg voor de titel. Simeone erkende dat zijn keuze om met drie verdedigers en twee wingbacks te starten niet goed uitpakte, waardoor hij linksback Renan Lodi al na een half uur wisselde voor Ángel Correa. 'Dat doe je alleen als je een fout maakt.'

Volgens Simeone zal zijn ploeg de intensiteit moeten verhogen, om te beginnen komende week tegen Real Betis. Maar dat zal niet makkelijk zijn, omdat clubtopscorers Luis Suárez en Marcos Llorente geschorst zijn voor het uitduel met die andere ploeg uit Sevilla, die de laatste weken bovendien in uitstekende vorm is en opklom naar de gedeelde vijfde plaats. Het beloven spannende weken te worden.

De programma's van de titelkdandidaten. 

© Marca
LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.