La Liga-revelatie Danjuma redt Villarreal op de valreep

Villarreal heeft in de thuiswedstrijd tegen Cádiz een punt uit het vuur gesleept. De club van Arnaut Danjuma moest in de achtervolging door een hattrick van Anthony Lozano, maar voorkwam met een ultiem slotoffensief toch nog een nederlaag.

Villarreal
Villarreal
3 - 3
Cádiz
Cádiz

In Estadio de la Cerámica groeide Anthony Lozano uit tot de grote kwelgeest voor de thuisploeg. De spits uit Honduras scoorde vorig seizoen in totaal slechts drie keer in La Liga en maakte dinsdagavond op één avond evenveel doelpunten. Lozano opende in de veertiende minuut de score, zorgde daarna snel na de gelijkmaker van Pau Torres voor de 1-2 en maakte vroeg in de tweede helft de 1-3.

Zo leek Villarreal een mooie kans om na een moeizame seizoenstart in te lopen te laten liggen. De eerste periode van het seizoen had gemengde gevoelens opgeleverd bij de Europa League-winnaar. De ploeg van trainer Unai Emery had lof gekregen voor bijvoorbeeld het dominante en sterke spel in de uitwedstrijden tegen Real Madrid en Manchester United, maar liet vaak na zichzelf te belonen. Villarreal had in de eerste negen speelrondes liefst vijf keer gelijkgespeeld en slechts twee keer gewonnen.

Voor Danjuma waren de goals van Lozano ronduit frustrerend. De Oranje-international was de meest dreigende speler bij de thuisploeg. Danjuma was aan Villarreal-zijde degene met de meeste doelpogingen, de meeste dribbels en degene die de meeste vrije trappen verdiende. Villarreal sprong te onzorgvuldig met de kansen om, tot het laatste kwartier althans.

Met onder anderen aanvallers Boulaye Dia en Samuel Chukwueze voerde Villarreal de druk op Cádiz almaar op. Dia zorgde in de tachtigste minuut voor de aansluitingstreffer. Daar leek het bij te blijven, maar dankzij Danjuma viel het bevrijdende doelpunt alsnog. Dia kopte de bal goed door en lanceerde de linksbuiten daarmee. Danjuma toonde in het zestienmetergebied zijn kracht en scoorde vanuit een moeilijke hoek met een schot in de verre hoek: 3-3.

Met die goal onderstreepte de zomeraanwinst zijn goede vorm. De van AFC Bournemouth overgekomen aanvaller scoorde al zes keer voor zijn nieuwe club. Danjuma werd in de vorige interlandperiode voor de wedstrijd tegen Gibraltar als vervanger van Cody Gakpo bij Oranje gehaald. Hij maakte indruk op bondscoach Louis van Gaal en is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende interlandperiode.