Kwakkelende Messi mist bezoek Barcelona aan Málaga

Lionel Messi is niet opgenomen in de selectie van Barcelona voor de eerste uitwedstrijd van het Primera División-seizoen, zondagavond tegen Málaga. De 26-jarige Argentijn ontbrak zaterdag op de training en trainer Tata Martino wil geen risico's nemen met zijn sterspeler.

Kwakkelende Messi mist bezoek Barcelona aan Málaga

Messi was afwezig omdat hij werd behandeld aan de spierklachten die hem afgelopen woensdag noopten om tijdens de heenwedstrijd om de Spaanse Super Cup tegen Atlético Madrid (1-1) in de rust in de kleedkamers achter te blijven. Cesc Fabregas verving hem en zal vermoedelijk ook tegen Málaga de honneurs waarnemen in de spits.

Door zijn spierblessure was Messi woensdag in Estadio Vicente Calderón vrijwel onzichtbaar. Er was een doelpunt van de ingevallen miljoenenaankoop Neymar voor nodig om de vroege openingstreffer van ex-Barcelona-aanvaller David Villa onschadelijk te maken. De 21-jarige Braziliaan stevent af op een basisplaats tegen Málaga.

Messi blijft zo maar kwakkelen met de hamstringblessure die hem vorig seizoen al parten speelde. Sinds hij op 2 april in de uitwedstrijd van de Champions League-kwartfinale tegen Paris Saint-Germain halverwege naar de kant moest, maakte hij alleen in de 4-0 nederlaag tegen Bayern München in de halve finale van het miljoenenbal de negentig minuten vol.

Ter vergelijking: voordat Messi op bezoek bij PSG uitviel speelde hij liefst veertig wedstrijden in het seizoen 2012/13 van het begin tot het einde mee. Barça-coach Martino ziet echter geen redenen om zich zorgen te maken. Messi herstelt goed van zijn dijbeenblessure. 'Hij ontbreekt uit voorzorg, maar we zijn optimistisch over zijn blessure. Ik maak me geen zorgen over hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen