Kwakkelende Ajax-spitsen richten zich op bij hun land

Ze hebben het de laatste weken niet makkelijk bij Ajax, Viktor Fischer en Kolbeinn Sigthórsson. Bij respectievelijk Denemarken en IJsland deden de aanvallers in Amsterdamse dienst het dinsdagavond aanmerkelijk beter.

Kwakkelende Ajax-spitsen richten zich op bij hun land

Fischer won met de Deense ploeg in Armenië (0-1) en het negentienjarige talent had daarin een groot aandeel. Hij versierde als invaller de strafschop waaruit Daniël Agger de uiteindelijk winnende treffer maakte.

Hij gaf na afloop toe dat zijn prima invalbeurt een opluchting voor hem was. 'Ik kwam erin en probeerde het elftal wat extra energie te geven. Zo'n goede wedstrijd spelen is belangrijk voor me, het kan me helpen om weer op te krabbelen uit mijn lichte vormdip', meldde hij in Deense media. 'Maar vooral voor het elftal is dit een belangrijke overwinning. We hebben nu nog iets om voor te vechten.'

Ook Sigthórsson hield ongetwijfeld een prettig gevoel over aan zijn interland van dinsdagavond. Hij bezorgde IJsland met een fraai hakje de 2-1 overwinning op Albanië en houdt zo de WK-droom voor zijn land in leven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen