Kunststukje Drogba velt dapper Everton

Chelsea heeft op het nippertje voorkomen dat het gat met koploper Manchester United groter is geworden. De regerend kampioen moest op Goodison Park vol aan de bak om Everton voor te blijven en slaagde daar dankzij een machtig slotoffensief in (2-3).

De kansen keerden voortdurend in Liverpool. Everton zat aanvankelijk steeds aan de goede kant van de score. Mikel Arteta benutte een strafschop nadat Khalid Boulahrouz een overtreding had gemaakt op Victor Anichebe. Boulahrouz was daarvoor al ontsnapt aan een zelfde straf toen hij Andy Johnson van de sokken liep.

Chelsea kwam vijf minuten na rust wat gelukkig langszij. Michael Ballack trof uit een vrije trap de paal en zag de bal via de rug van doelman Tim Howard alsnog in het doel van Everton eindigen. Yoseph Yobo zette Everton daarna koppend weer op voorsprong.

The Toffees gingen in de laatste tien minuten alsnog knock-out. Frank Lampard knalde de bal in het dak van het doel voor de 2-2. Didier Drogba zorgde voor een passend slot van een boeiend duel. De Ivoriaan liet de uit de draai van 35 meter een verwoestende volley los, waarna de bal voorbij Howard vloog.