'Kunnen Demouge de komende weken goed gebruiken'

Roda JC Kerkrade-trainer Ruud Brood is zeer te spreken over Frank Demouge, die afgelopen winterstop op huurbasis overkwam van Bournemouth. De spits wordt zondag thuis tegen SC Heerenveen echter gespaard met het oog op de play-offs om promotie/degradatie.

'Kunnen Demouge de komende weken goed gebruiken'

'We hebben Frank niet alleen heel bewust vanwege zijn voetbaltechnische kwaliteiten aangetrokken, maar zeker ook om zijn mentaliteit', legt Brood uit op de clubwebsite. 'Frank heeft scorend vermogen, is balvast, schuwt geen duel en is een bliksemafleider voor Sanharib Malki. En omdat Frank zegt waar het op staat, is hij een bepalende jongen binnen de groep die we zeker de komende weken heel goed kunnen gebruiken.'

Aangezien Demouge de laatste weken kampt met een teenblessure, komt de spits zondag niet in actie. De wedstrijd tegen Heerenveen heeft ook geen waarde meer voor Roda JC, aangezien de Liumburgers al zeker zijn dat ze dit seizoen als zestiende eindigen.

Robbie Wielaert vindt het een voordeel dat Roda met nog één duel voor de boeg al weet waar het aan toe is. 'Het besef dat we daadwerkelijk de play-offs in gaan, kan nog maar moeilijk doordringen. Na de wedstrijd tegen NAC was het doodstil in de kleedkamer. Iedereen was vol ongeloof. We hebben nu twee weken de tijd om toe te leven naar die eerste wedstrijd.'

Roda JC komt op donderdag 16 mei voor het eerst in actie tegen de winnaar van het play-off-duel tussen Fortuna Sittard en De Graafschap.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen