Kuipers fluit Europa League-finale

Reacties

De UEFA heeft Björn Kuipers aangesteld als leidsman voor de Europa League-finale tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille. Het wordt de achtste internationale finale voor de 45-jarige Nederlander. Het duel tussen Atlético en Marseille wordt op 16 mei gespeeld in Lyon.

Kuipers fluit Europa League-finale

Kuipers floot dit seizoen al eerder een duel van Marseille in de Europa League. De Nederlander was de arbiter bij de spectaculaire kwartfinalewedstrijd van de Fransen tegen RB Leipzig (5-2). In de Champions League werd Kuipers aangesteld bij de duels 1899 Hoffenheim - Liverpool (play-offs), Borussia Dortmund - Real Madrid, CSKA Moskou - FC Basel en Atlético Madrid - AS Roma. Recent floot hij nog de heenwedstrijd in de halve finale tussen Bayern München en Real. Kuipers maakt tevens deel uit van de selectie arbiters voor het WK 2018 in Rusland van komende zomer.

Feyenoord zal de finale van de Europa League nauwlettend volgen. Als Marseille wint en in de competitie als vierde eindigt, schuift het ticket voor directe plaatsing voor de Europa League door naar de Rotterdammers. Wint Atlético, dan moet Feyenoord twee voorrondes spelen. Lees hier meer over die constructie. 'Ik ben ontzettend trots', reageert Kuipers op de site van de KNVB. 'Dit is een prachtige beloning op een goed seizoen.'

In het verleden floot Kuipers ook al de finales van de Europa League, Confederations Cup (allebei 2013) en Champions League (2014). In 2011 was hij de leidsman bij de Europese Super Cup, terwijl hij ook de arbiter was tijdens de finales van het EK Onder-17 (in 2006), EK Onder-21 (in 2009) en het WK Onder-20 (in 2017).

Champions League
De Serviër Milorad Mazic heeft de leiding bij de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid, die op 26 mei wordt afgewerkt in Kiev. Mazic (45) floot eerder onder meer de strijd om de Europese Super Cup tussen Real en Sevilla in 2016 en de finale van de Confederations Cup tussen Duitsland en Chili in 2017.

De aanstelling van Kuipers onder de loep.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.