Kuipers arbiter bij het duel tussen Slovenië en Litouwen

Reacties

De UEFA heeft scheidsrechter Björn Kuipers aangesteld voor de EK-kwalificatiewedstrijd Slovenië – Litouwen. Het duel in Groep E wordt voor de Nederlandse arbiter zijn negende optreden in het voorportaal van het Europese eindtoernooi.

Kuipers arbiter bij het duel tussen Slovenië en Litouwen

Kuipers wordt in Ljubljana geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Davy Goossens is de vierde man, Pol van Boekel en Richard Liesveld fungeren als vijfde en zesde official. Voor de scheidsrechter is dit duel zijn 94ste internationale aanstelling als eindverantwoordelijke.

Slovenië strijdt in Groep E nog om de derde plek. Die moet het land met nog twee wedstrijden te gaan zien te verdedigen. De manschappen uit het Midden-Europese land behaalden twaalf punten in de eerste acht poulewedstrijden en hebben een voorsprong van twee punten op Estland. Litouwen volgt als nummer vijf op drie punten van Slovenië.

Bas Nijhuis kreeg maandag al te horen dat hij een EK-kwalificatieduel mag fluiten. De arbiter is aangewezen voor Noord-Ierland - Griekenland, de wedstrijd waarin het thuisland zich voor het eerst in de geschiedenis kan plaatsen voor een Europese eindronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.