Kuijt verwelkomt oude bekende van Feyenoord in selectie ADO

Reacties

ADO Den Haag heeft Abdel Belarbi transfervrij overgenomen van Feyenoord. De twintigjarige spits tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Belarbi doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Feyenoord, maar had geen perspectief op een doorbraak in het eerste elftal.

Kuijt verwelkomt oude bekende van Feyenoord in selectie ADO
© Pro Shots

'Na meerdere seizoenen bij Feyenoord kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging', licht Belarbi toe op de website van zijn nieuwe club. 'ADO Den Haag heeft als club laten zien dat ze jeugdig talent de kans geven en het is daarom ook een bewuste keuze geweest om hier te tekenen. Ik kijk ernaar uit om in de Keuken Kampioen Divisie te mogen spelen, zeker voor een club als ADO Den Haag waar de ambities duidelijk zijn.'

Belarbi voegde zich in 2015 bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Vorig seizoen kwam hij uit voor de Onder-21 in Divisie 1 van de beloftencompetitie. In de finalewedstrijd om het algehele kampioenschap bleek Almere City FC te sterk. Belarbi maakte vorige maand al bekend Feyenoord te zullen verlaten in de zomer. In dienst van ADO kan hij volgend seizoen zijn opwachting maken in het betaald voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Belarbi gaat in Den Haag samenwerken met de nieuwe hoofdtrainer Dirk Kuijt, zijn oude trainer bij de Onder-19 van Feyenoord. Een jaar geleden, toen Feyenoord worstelde met een spitsenprobleem, pleitte clubicoon Willem van Hanegem nog voor een kans voor Belarbi in Feyenoord 1. 'Ik heb nog een spits gezien in de jeugd, maar hij zit er momenteel niet bij. Belarbi heb ik een paar keer gezien en dat is een goede spits', zei Van Hanegem. Toch liet Arne Slot de jongeling buiten beschouwing.

Onder leiding van de vorige week aangestelde technisch manager Daryl Janmaat werkt ADO hard aan de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Belarbi was al de vierde aanwinst van Janmaat in een week tijd en Dirk Carlson is inmiddels al vastgelegd als de vijfde versterking. De 24-jarige verdediger had een aflopend contract bij FC Erzgebirge en heeft bij ADO voor twee jaar getekend.

Eerder versterkte ADO zich al met Max de Waal, die wordt gehuurd van Ajax, terwijl verdedigers Daryl Werker en Gylermo Sierveld transfervrij overkwamen van respectievelijk Roda JC Kerkrade en NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.