Kuijt redt ternauwernood punt in duel met oude bekende uit Eredivisie

Dirk Kuijt is met Beerschot VA in een negatieve spiraal beland. De 43-jarige oefenmeester voorkwam zondag slechts op de valreep een nederlaag tegen een oude bekende.

Dender
Dender
1 - 1
Beerschot
Beerschot

Dender wordt getraind door Timmy Simons, die in de aanloop naar het duel met Beerschot liet optekenen dat hij nog nooit had verloren van Kuijt. De ex-PSV'er kan blijven pochen met die statistiek, al gaf Dender vlak voor tijd wel een 1-0 voorsprong weg. Een goal van Kobe Cools twee minuten na rust leek de partijen te scheiden, maar Marco Weymans redde in de blessuretijd nog een punt voor Beerschot, waar Dean Huiberts een basisplaats had.

Beerschot zit de laatste weken duidelijk in een wak. Uit de laatste drie wedstrijden werden slechts twee punten gepeurd. De ploeg van Kuijt staat tweede, maar de concurrentie klopt aan de deur. De nummers drie tot en met zes spelen aan het einde van de rit nacompetitie, de toptwee meldt zich volgend seizoen op het hoogste niveau.

Rond zijn presentatie sprak Kuijt een duidelijk doel uit: promoveren naar de Jupiler Pro League. De 104-voudig Oranje-international aast bij onze zuiderburen op eerherstel na zijn mislukte episode bij ADO Den Haag.