Kuijt krijgt les in effectiviteit en verliest kraker in strijd om promotie

Reacties

Het Beerschot van trainer Dirk Kuijt heeft de Belgische topper op het tweede niveau tegen KMSK Deinze verloren. De ploeg van Kuijt kwam terug van een 2-0 achterstand, maar kwam een derde tegentreffer niet meer te boven.

Kuijt krijgt les in effectiviteit en verliest kraker in strijd om promotie
© Pro Shots
Deinze
Deinze
4 - 2
Beerschot
Beerschot

Bij Beerschot was aanvoerder Ryan Sanusi er niet bij. Dat de ploeg van Kuijt hem miste, werd al snel duidelijk. Deinze kwam namelijk in de 31ste minuut op voorsprong, Souleymane Anne werkte de bal via de paal binnen. Kort daarna was het weer raak voor de thuisploeg, dit keer scoorde aanvoerder Gaetan Hendrickx. Beerschot had dan wel meer de bal, Deinze was veel en veel effectiever. Desondanks werd het voor rust nog 2-1: Simion Michez tikte de bal bij de tweede paal binnen (zie onderstaande video).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beerschot kwam ijzersterk uit de kleedkamer voor de tweede helft. Nog geen tien minuten na rust zat de gelijkmaker er al in. Deze keer was Welat Cagro de doelpuntenmaker. Maar het effectieve Deinze pakte al snel weer de voorsprong door een doelpunt van Jellert Van Landschoot. Die treffer kwam de ploeg van Kuijt niet meer te boven en via Emilio Kehrer werd het zelfs 4-2 voor de thuisploeg. Bij de bezoekers kreeg de van PEC Zwolle gehuurde Dean Huiberts vlak voor tijd nog een rode kaart.

Beerschot behoudt de koppositie, maar staat daar niet meer alleen. Deinze heeft namelijk evenveel punten (42). De eerste twee ploegen promoveren naar het hoogste niveau van België. 

Tweede Klasse

Stand Tweede Klasse 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Beerschot
30
17
5
8
46-29
+17
56
2
Dender
30
15
9
6
55-32
+23
54
3
Deinze
30
16
5
9
48-37
+11
53
4
Lommel
30
15
7
8
51-31
+20
52
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot VA
Meer over Beerschot VA
Meer Deinze
Meer over Deinze
Meer Tweede Klasse
Meer over Tweede Klasse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.