Amrabat en Danjuma Groeneveld staan voor schut in Croky Cup

Club Brugge is woensdagavond flink afgegaan in het Belgische bekertoernooi. De landskampioen werd uitgeschakeld door de amateurs van Deinze: 2-0.

Ruud Vormer en Stefano Denswil hadden niets met deze blamage te maken. Eerstgenoemde ontbrak vanwege een schorsing, terwijl Denswil rust kreeg van Ivan Leko. De coach van Club liet Arnaut Danjuma Groeneveld (die eerder vandaag in de voorselectie van Oranje werd opgenomen) op de bank beginnen en gaf Sofyan Amrabat een basisplaats. Het betekende de eerste basisplek van Amrabat voor zijn Belgische werkgever, sinds zijn transfer van Feyenoord van afgelopen zomer.

Voor de middenvelder werd het geen wedstrijd om nog vaak aan terug te denken. Mehdi Tarfi zette de amateurs van Deinze tien minuten voor rust met een heerlijk schot op voorsprong en een kwartier in de tweede helft werd Amrabat door Leko naar de kant gehaald. De coach had Danjuma Groeneveld bij de start van het tweede bedrijf al in de ploeg gebracht, maar de aanvaller kon een verrassende nederlaag voor Club niet meer voorkomen.

Sterker nog: met Danjuma Groeneveld binnen de lijnen kwam Deinze twintig minuten voor tijd op 2-0, via een rake kopbal van Arnaud De Greef. Club ging hierna nog alles of niets spelen, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Voor de Belgische kampioen, die vorig seizoen nog de halve finale van de Croky Cup bereikte, zit het nationale bekertoernooi er daardoor in dit voetbaljaar al snel op.