Kuijt: 'In Nederland vinden we het heerlijk om mensen af te zeiken'

Reacties

Dirk Kuijt zegt goed te kunnen omgaan met de kritiek op zijn functioneren als trainer van ADO Den Haag. Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper PEC Zwolle zei Kuijt dat de kritiek in Nederland soms wat te persoonlijk wordt.

Kuijt: 'In Nederland vinden we het heerlijk om mensen af te zeiken'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
ADO Den Haag
ADO Den Haag

ADO hoopt dit seizoen te promoveren, maar is teleurstellend begonnen. De eerste zeven wedstrijden leverden slechts vijf punten op, waardoor ADO zestiende staat. Het gaat in de media en op de sociale media veel over Kuijt, die daar zelf 'niet zo erg' mee bezig is. 'Je hebt ermee te maken door het voetbalverleden dat ik heb gehad. Ik ben een beginnend trainer, dus dan kijken mensen ook extra nieuwsgierig naar die situatie', zei hij vrijdagavond bij ESPN.

Kuijt gaf toe dat de resultaten van ADO 'gewoon niet goed' zijn. 'Dus dan weet je dat mensen daar iets over te zeggen gaan hebben. Daar kan ik prima mee omgaan. Ik probeer alleen wat meer druk bij de spelers weg te halen. Ik weet wat deze spelersgroep in zich heeft en het is jammer om te zien dat het er nog niet is uitgekomen. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik kan met die druk en kritiek omgaan', voegde Kuijt toe. 'Leuk is anders, en dat het soms persoonlijk wordt in Nederland vind ik ook vervelend. Het is wat het is, die dingen ga ik niet veranderen. Ik ben iedere dag bezig met de groep om er iets moois van te maken. Dat is een mooi avontuur.' Kuijt erkende dat sommigen plezier lijken te beleven aan zijn slechte start als trainer.

'Ja, maar dat is een beetje Nederlands, denk ik. Wij vinden het heerlijk om mensen af te zeiken als het niet goed gaat', gaf de oud-international aan. 'We vinden het heerlijk om te zien dat het minder goed gaat bij mensen die iets gepresteerd hebben, in mijn geval als speler. Ik denk: jongens, gun elkaar het beste. Leef en laat leven, zeg ik altijd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.