Kudus helpt West Ham over dood punt, Klaksvík dicht bij volgend sprookje

Reacties

Mohammed Kudus heeft donderdag een belangrijk doelpunt gemaakt voor West Ham United, dat een blamage tegen TSC Backa Topola maar nipt wist te vermijden. Elders was er Nederlands succes in onder meer Glasgow en Bergamo.

Kudus helpt West Ham over dood punt, Klaksvík dicht bij volgend sprookje
© Pro Shots

Europa League

West Ham United
West Ham United
3 - 1
TSC
TSC

De koploper van de Servische SuperLiga leek direct na rust op weg naar een gigantische stunt in Oost-Londen toen Petar Stanic de score opende. West Ham United rechtte de rug en werd in het zadel geholpen door een eigen goal van Nemanja Petrovic, een treffer waaraan Mohammed Kudus een belangrijk aandeel had. De van Ajax overgekomen Ghanees scoorde vier minuten later ook daadwerkelijk zelf door uit een hoekschop raak te koppen. Een late goal van Tomas Soucek besliste het treffen in het voordeel van de Conference League-winnaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Rangers, door PSV tot de Europa League veroordeeld, begon tegen Betis zonder Sam Lammers en Cyriel Dessers in de ploeg. Lammers viel na een uur wel in, daarmee was de Brabander net op tijd op het veld om het feestje mee te vieren bij de 1-0 van Abdallah Sima. Dat bleek de winnende goal op een kolkend Ibrox. Dessers viel in de slotfase nog in.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
2 - 0
Raków Częstochowa
Raków Częstochowa

Bij Atalanta zagen we Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis. Tegen Rakow werd de ban na rust gebroken door iemand die wel Nederlands spreekt, maar geen leeuw op zijn paspoort heeft staan: Charles De Ketelaere maakte 1-0. Omdat invaller Ederson de marge verdubbelde, verliep het slot van het duel zonder zorgen voor de Italianen. Hans Hateboer en Mitchel Bakker zagen vanaf de bank dat het goed was.

Klik hier voor de overige uitslagen en de standen in de Europa League.

Conference League

Slovan Bratislava
Slovan Bratislava
2 - 1
KÍ

Het debuut van Klaksvík, de eerste club uit de Faeröer ooit in een Europese groepsfase, leek uit te lopen op een volwaardig sprookje toen Deni Pavlovic de score direct na rust opende op bezoek bij Slovan Bratislava. Schijn bedroog. Vladimir Weiss – we kennen hem nog van onder meer het WK 2010 – maakte al snel gelijk, nadat Aleksandar Cavric zich een kwartier voor tijd ontpopte tot de beul van de dappere eilandbewoners, die hun huid in Slowakije duur verkochten.

Klik hier voor de overige uitslagen en de standen in de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.