Kudus helpt Ghana met rake vrije trap aan plaatsing voor Afrika Cup

Ghana heeft zich donderdagavond geplaatst voor de eindronde van de Afrika Cup. Mohammed Kudus zette zijn land met een rake vrije trap tegen de Centraal Afrikaanse Republiek (2-1) op het goede spoor.

Ghana had tijdens het laatste duel van de kwalificatiereeks genoeg aan een gelijkspel om een plek bij de eerste twee vast te houden. Wat dat betreft was de rake vrije trap van Kudus vlak voor rust goud waard. Die betekende namelijk dat The Black Stars de opgelopen achterstand door een doelpunt van Louis Mafouta toch nog in de eerste helft repareerden.

De achtste interlandgoal van Kudus was gezien de tussenstand bij Angola – Madagascar (0-0) genoeg voor groepswinst in Poule E, maar vlak voor tijd stelde Ernest Numuah de zege op aangeven van Antoine Semenyo toch nog veilig. Semenyo was daarna ook nog dicht bij de 3-1, maar de 23-jarige aanvaller van Bournemouth raakte de paal.

Zo verzekerde Ghana zich als groepswinnaar van deelname aan de Afrika Cup, die van 13 januari tot en met 11 februari wordt gehouden in Ivoorkust. West Ham United kan dus enkele weken geen beroep doen op Kudus, die Ajax deze zomer verruilde voor The Hammers. Tijdens de vorige editie van de Afrika Cup strandde Ghana in de poulefase.