Kudus gezien als beste Ajacied: 'Die gaat voor heel veel geld weg'

Reacties

Mohammed Kudus gaat Ajax in sportief en financieel opzicht veel opleveren. Dat is de verwachting van Karim El Ahmadi, die de 22-jarige Ghanees ziet als de beste Ajacied van dit moment.

Kudus gezien als beste Ajacied: 'Die gaat voor heel veel geld weg'
© Pro Shots

El Ahmadi is onder de indruk van de 22-jarige Kudus, die in zijn rol aan de rechterkant heel goed uit de verf komt. De gewezen Feyenoorder met 53 interlands voor Marokko op zijn naam verwacht dat Ajax financieel ook een slag gaat slaan in de toekomst.

'Hij is een mooie speler, die gaat voor heel veel geld weg', zei El Ahmadi bij ESPN-programma Dit was het Weekend. 'Met de vrijheid die hij nu krijgt, het is echt de beste speler van Ajax.'

Volgens collega-analist Kenneth Perez past de Ghanees niet bij elke ploeg. 'Hij moet naar een club die hem vrije rol wil geven. Hij wil het liefst in de as spelen, maar sommigen zijn te onbetrouwbaar om daar te spelen', zegt de Deen. 'Ik denk dat hij dat is, ondanks dat hij zo vaardig en individueel de beste is bij Ajax.'

Kudus staat nog tot medio 2025 onder contract bij Ajax. De Ghanees werd eerder in verband gebracht met een vertrek uit de Johan Cruijff Arena. De Amsterdamse club hield dat tegen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.