Krul geniet van Premier League-rentree en houdt Oranje-deur open

Reacties

Tim Krul is blij dat hij na bijna vier jaar na zijn laatste optreden weer terug is in de Premier League. De 31-jarige doelman van Norwich City kijkt uit naar het nieuwe seizoen en sluit een rentree in het Nederlands elftal uiteraard niet uit.

Krul geniet van Premier League-rentree en houdt Oranje-deur open

Krul kon vrijdagavond bij zijn eerste Premier League-optreden sinds 3 oktober 2015 meteen aan de bak, want tegenover hem stonden de Champions League-winnaars van Liverpool. De man die in de Engelse elite-afdeling jarenlang het doel van Newcastle United verdedigde en vorig seizoen al een vaste waarde was voor Norwich City in het Championship, kreeg er vier om zijn oren (4-1). Het verraste hem niet.

'We gaven ze een paar cadeautjes, waren een klein beetje naïef. Maar dat verwachtte ik ook wel een klein beetje: veel jonge jongens, eerste keer in de Premier League, eerste keer op Anfield', zei Krul bij Ziggo Sport. 'Maar we leerden snel, de trainer was ook zeer tevreden. Het klinkt gek, 4-0 achter in de rust, maar we speelden ons eigen spel. Je speelt tegen Liverpool, die hebben topspitsen en maken het helaas af.'

Tim Krul liep in oktober 2015 tegen Kazachstan tijdens zijn achtste en laatste interland een zware knieblessure op, die hem een jaar aan de kant zou houden.
Tim Krul liep in oktober 2015 tegen Kazachstan tijdens zijn achtste en laatste interland een zware knieblessure op, die hem een jaar aan de kant zou houden.

Met Krul zelf gaat het goed, vertelde hij. De Hagenaar is weer helemaal terug na enkele moeizame jaren, waarin hij ver werd teruggeworpen door een zware knieblessure. Het resulteerde in het seizoen 2016/17 in een terugkeer in Nederland bij Ajax en AZ, waarna de Hagenaar bij Brighton & Hove Albion een jaar de rol van reservedoelman achter Mat Ryan vertolkte. Nu staat hij zelf weer onder de lat.

'Ik ben superblij om weer in de Premier League te zijn, bij een fantastische club. Ik kan niet wachten om weer zulke wedstrijden te spelen. Dat heeft een tijdje geduurd, ik heb er keihard voor geknokt om weer op dit podium te mogen spelen.' En Krul gaat er ook vanuit dat hij dat mag doen, ondanks de komst van Ralf Fährmann (Schalke 04). 'Ik moet er elke week staan, ik moet die ballen pakken, dan blijf ik erin.'

Het ziet er goed uit voor Krul. Onlangs verlengde Norwich zijn contract met drie jaar, ook manager Daniel Farke ziet het in hem zitten. En dus lonkt een seizoen Premier League-voetbal. En misschien wel een rentree in Oranje? 'Ik heb de komende weken genoeg aan m'n hoofd met Newcastle, Chelsea, West Ham en Man City, maar het Nederlands elftal is een speciaal ding in m'n hart. Die deur blijft altijd open.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.