Tim Krul geniet van 'sprookje' bij Premier League-nieuwkomer Norwich

Reacties

Norwich City promoveerde zaterdag naar de Premier League en Tim Krul heeft een groot aandeel gehad in dit succes. De doelman miste in dit seizoen nog geen minuut in de competitie.

Tim Krul geniet van 'sprookje' bij Premier League-nieuwkomer Norwich

Voor Krul is het zo een prachtig seizoen geworden, na een moeilijke periode. De doelman raakte in het seizoen 2015/2016 ernstig geblesseerd aan zijn knie tijdens een interland tegen Kazachstan. Op dat moment was Krul in blakende vorm bij Newcastle United. Uiteindelijk hield de blessure de keeper maanden aan de kant en slaagde hij er niet in zijn plek bij Newcastle terug te veroveren.

Ajax besloot de Nederlander op huurbasis naar de Eredivisie te halen, maar in Amsterdam keepte Krul geen enkel competitieduel. In januari van het seizoen 2016/17 werd hij doorverhuurd aan AZ. In Alkmaar groeide de sluitpost wel uit tot eerste keuze, maar eenmaal terug bij Newcastle belandde hij toch weer op het tweede plan. Vervolgens sloeg Brighton toe. Bij die club moest Krul ook genoegen nemen met een rol als reservedoelman.

Tim Krul zat bij Brighton wekelijks op de bank.
Tim Krul zat bij Brighton wekelijks op de bank.

Gefrustreerd door het gebrek aan speelminuten vertrok Krul vorig jaar naar Norwich, dat de keeper de kans gaf om uit de vergetelheid te raken. Die kans greep Krul met beide handen aan. Hij speelde dit seizoen al 46 competitiewedstrijden, zoals gezegd allemaal van begin tot eind, en nu keert hij met Norwich terug naar de Premier League.

'Het is een sprookje', jubelt Krul op de website van zijn club. 'Ik zat in een donkere periode toen ik geblesseerd was. Dat ik dit nu mag meemaken, daar moet ik heel veel mensen voor bedanken. De coach, Stuart Webber (technisch directeur van Norwich, red.), de club en de fans die al het hele seizoen achter ons staan. Maar ook mijn medespelers, want we hebben zoveel talent in deze groep… Het is geweldig, en we verdienen het ook echt om te promoveren.'

In de ogen van Krul heeft Norwich bewezen de beste ploeg van het Championship te zijn. 'Dit is een geweldige reis geweest', zei de keeper. 'Ik heb al veel meegemaakt in mijn loopbaan en dit is een volgend, prachtig hoofdstuk. De supporters staan al sinds de eerste wedstrijd dat ik hier ben achter ons en nu staat de hele stad op zijn kop. We gaan met heel veel vertrouwen de Premier League in en gaan van het avontuur genieten. Nu moeten we volgende week nog het kampioenschap veiligstellen.'

Naast Norwich is ook Sheffield United zeker van promotie naar de Premier League. De derde promovendus komt uit de play-offs.

Lees via VI PRO meer over het succes van Norwich City:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.