Kroatië tankt tegen Turkije wél vertrouwen voor clash met Nederland

Kroatië heeft de interlandperiode afgesloten met een overwinning op Turkije. De nummer drie van het afgelopen WK in Qatar liep zo warm voor de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal die in juni wordt gespeeld in De Kuip.

Turkije
Turkije
0 - 2
Kroatië
Kroatië

Kroatië verspeelde zaterdag juist nog een zege bij de start van de EK-kwalificatiereeks. Wales maakte via Nathan Broadhead in de extra tijd gelijk. In en tegen Turkije stapten de Kroaten met een veel beter gevoel van het veld. De formatie van bondscoach Zlatko Dalic was effectief in Bursa.

Na twintig minuten sloegen de bezoekers voor het eerst toe. Turkije kwam er niet tussen toen de Kroaten de bal rondspeelden in de zestien. Mario Pasalic legde af op Mateo Kovacic, die niet aarzelde en de bal hard in de rechterhoek schoot.

Feyenoorder Orkun Kökçü en voormalig NEC'er Ferdi Kadioglu hadden zo het nakijken. Zij stonden in de basis bij Turkije en zagen Kroatië vlak voor het einde van de eerste helft op 0-2 komen. Doelman Mert Günok had maar half antwoord op een schot van Pasalic, waarna het opnieuw Kovacic was die scoorde.

Echt dicht bij de aansluitingstreffer kwam Turkije na rust niet meer. Kroatië liet het via Pasalic en Andrej Kramaric na om er nog 0-3 van te maken, maar schreef wel drie punten bij in Groep D van de kwalificatiereeks. Kroatië is op 14 juni de tegenstander van Nederland in de halve finale van de Nations League.

Bekijk hier alle uitslagen en standen in de EK-kwalificatie.