Kritische Blind kan nog lachen: 'Chelsea zand in de ogen gestrooid'

Reacties

Daley Blind spreekt harde woorden na de overwinning van Ajax op RKC Waalwijk zaterdagavond (1-2). De verdediger vindt dat de Amsterdammers heel goed zijn weggekomen.

Kritische Blind kan nog lachen: 'Chelsea zand in de ogen gestrooid'
© Pro Shots

'Dit was één van onze slechtste wedstrijden van de afgelopen twee jaar', viel Blind bij FOX Sports maar meteen met de deur in huis. Met name de eerste helft ging het bijzonder moeizaam bij Ajax, dat in zijn handen mocht wrijven met de 0-0 ruststand. Na de hervatting scoorde Dusan Tadic al snel, maar ook daarna ging het niet makkelijk. In de slotfase kreeg RKC zelfs grote kansen op de gelijkmaker.

'We zijn heel goed weggekomen, laat dat duidelijk zijn. Maar dit soort wedstrijden zitten er soms ook tussen bij een kampioenschap', aldus de 29-jarige verdediger, die zich duidelijk ergerde aan het spel dat zijn ploeg op de mat legde. 'We stonden gewoon niet goed. We waren vanaf het begin helemaal niet scherp en wonnen geen enkele tweede bal. Zij deden het wel heel goed, maar ze maakten de kansen niet af.'

De linkspoot zocht naar verklaringen. 'RKC speelde vaak de lange bal en ging vanuit daar voetballen. Daar hadden wij niet het juiste antwoord op, we pakten geen één keer de tweede bal. Het moet beter, dat weten we zelf ook wel', zegt Blind, die met zijn ploeg zo geen lekkere generale repetitie beleeft voor het Champions League-duel met Chelsea van woensdag.

'Soms heb je dit soort dagen en dan moet je zorgen dat je wint. Dat hebben we gedaan. We hebben een beetje zand in de ogen van Chelsea gestrooid', knipoogt de Ajacied. 'Wat dat betreft hebben we onze missie volbracht vandaag', sloot hij toch nog af met een glimlach.

'Ajax speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen'
Promes: 'In de rust ging het er hard aan toe in de kleedkamer'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.