Kritiek op Solskjaer: 'Van de Beek had moeten starten'

Reacties

Manchester United beleefde zaterdag een dramatisch begin van het nieuwe Premier League-seizoen, door ondanks een goal van nieuwkomer Donny van de Beek met 1-3 te verliezen van Crystal Palace. Er worden vraagtekens gezet bij het aankoopbeleid en de keuzes van Ole Gunnar Solskjaer.

Kritiek op Solskjaer: 'Van de Beek had moeten starten'
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 0
Manchester United
Manchester United

United had wilde plannen voor deze transferzomer, maar haalde tot dusver alleen Van de Beek binnen. De Oranje-international begon tegen Palace nog op de bank en scoorde als invaller. De regionale krant Manchester Evening News beoordeelt het debuut van Van de Beek met een 7. 'Hij had moeten starten', is de duidelijke conclusie van het medium.

Daar denkt Patrice Evra, voormalig United-speler en zaterdag werkzaam als analist voor Sky Sports, precies hetzelfde over. 'Ik weet nog toen ik naar United kwam', zei de Fransman. 'Ik had drie dagen getraind en speelde toen de derby tegen Manchester City, maar het was een ramp. Maar Sir Alex Ferguson werd niet bekritiseerd dat hij mij had laten starten. Ik heb soms het idee dat Ole zijn spelers iets te veel wil beschermen. Hij denkt Van de Beek is er pas net, dus ik weet dat iedereen enthousiast is. Laat hem dan ook spelen! Als hij slecht speelt, zullen mensen kritiek hebben op Van de Beek en niet op Ole. Maar nu krijg je vragen waarom Van de Beek niet mocht beginnen.'

De conclusie van de Manchester Evening News na de nederlaag is keihard. 'United is stil blijven staan sinds de club zich wist te kwalificeren voor de Champions League', schrijft de krant. 'Ze lopen nu al het risico dat ze zich voor volgend jaar niet gaan plaatsen.' Het medium is van mening dat er meer nieuwe spelers bij hadden moeten komen, maar Edward Woodward is er niet in geslaagd om dit mogelijk te maken.

Ryan Giggs vindt dat de spelers die er nu zijn toch echt eerst in de spiegel moeten kijken. 'We kunnen het hebben over aankopen, maar er staat voldoende kwaliteit op het veld om van Crystal Palace te kunnen winnen. De intensiteit was er gewoon niet. Crystal Palace wilde het meer, in de fifty fifty-duels waren ze de hele tijd de betere. Goed, toen United scoorde had je het idee dat ze meer goals konden maken, maar Palace had nog veel meer kunnen scoren. Als Wilfried Zaha niet steeds buitenspel had gestaan, of als er iets meer kwaliteit in de laatste pass was geweest, dan had Palace nog veel ruimer kunnen winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.