Kritiek op Henderson: 'Rare variant, Van den Boomen moet die bal opeisen'

Reacties

Ajax heeft zondagmiddag geen goede indruk gemaakt in de eerste helft van het uitduel met Sparta Rotterdam. Jordan Henderson vestigde in negatieve zin de aandacht op zich met een mislukte vrijetrappenvariant.

Kritiek op Henderson: 'Rare variant, Van den Boomen moet die bal opeisen'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 2
Ajax
Ajax

Henderson startte in het Eredivisie-duel op Het Kasteel noodgedwongen als centrale verdediger, omdat Josip Sutalo en Devyne Rensch niet konden starten nadat ze donderdag geblesseerd uitvielen in het Conference League-duel met Aston Villa. De defensie van Ajax werd er met de Engelse middenvelder in het centrum niet beter op en dat resulteerde in de eerste helft al in de evenaring van het recordaantal tegengoals in één seizoen (71).

'Dat blijft een terugkerend verhaal, het ingrijpen in de zestienmeter is niet geweldig bij Ajax', zag analyticus Kees Kwakman in de rust bij ESPN.' Je ziet dat Henderson geen centrale verdediger is, ook bij het doordekken gaat dat een aantal keren mis. Er moet eerder worden opgeschoven. Kaplan en Hato moeten opschuiven, dan kan Kaplan eerder bij Verschueren staan', doelde hij op de openingstreffer van Arno Verschueren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax creëerde ook weinig, alleen Mika Godts was met zijn acties dreigend. Tekenend voor de onmacht was een mislukte vrije trap van Henderson. Kwakman vond het onbegrijpelijk dat specialist Branco van den Boomen die bal niet mocht nemen. 'Die moet die bal gewoon opeisen en zeggen: sodemieter op. Dan komt Henderson met een rare variant, ik snap dat niet. Als aanvoerder mag je gerust zeggen dat je de baas bent, maar dit is de verkeerde manier.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.