Kritiek op doorspelen na hoofdbotsing Iran-keeper: 'Onacceptabel'

Reacties

Keeper Alireza Beiranvand werd in het WK-duel met Engeland liefst tien minuten behandeld op het veld om vervolgens toch weer een poging te wagen door te spelen. Die keuze van Iran kwam op veel kritiek te staan.

Kritiek op doorspelen na hoofdbotsing Iran-keeper: 'Onacceptabel'
Engeland
Engeland
6 - 2
Iran
Iran

'Onacceptabel', noemde analyticus Jermaine Jenas het doorspelen van Beiranvand bij de BBC. 'Het is 2022 en we hebben zoveel discussies over protocollen rond hersenschuddingen. Dit is waarvoor die protocollen dienen. Het is echt onacceptabel. Het maakt niet uit hoe belangrijk Beiranvand is voor bondscoach Carlos Queiroz.'

Boavista-doelman Beirandvand ging naar de grond toen hij op een van zijn eigen verdedigers stuitte bij het willen wegboksen van een voorzet van Harry Kane. Met een bebloede neus en aanwijsbare verschijnselen van een hersenschudding werd Beirandvand minutenlang behandeld op het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nadat hij het weer probeerde, duurde het niet lang voor de dertigjarige sluitpost zich definitief liet wisselen. De uitkomst in het ziekenhuis: een vermoedelijk ernstige hersenschudding en een gebroken neus.

'De protocollen in het voetbal zijn beschamend', vond ook voormalig Celtic-speler Chris Sutton. 'Ik zeg het nog een keer: de voetbalautoriteiten geven niks om hun spelers.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.