Kritiek op Ajax-bedwinger Getafe stoort Cucurella: 'Het is oneerlijk'

Reacties

Marc Cucurella stoort zich aan de vele kritiek die Getafe dit seizoen krijgt. De middenvelder met de opvallende haardos noemt het in een Q&A met fans op Instagram 'oneerlijk'.

Kritiek op Ajax-bedwinger Getafe stoort Cucurella: 'Het is oneerlijk'
© Pro Shots

Getafe presteert dit voetbaljaar ver boven verwachting, maar er wordt vooral gesproken over de speelstijl, die volgens de romantici veel te negatief is. De ploeg van José Bordalás is voor een groot deel bezig met het frustreren van de tegenstander en het winnen van tijd, maar stond dit seizoen wél vaker als winnaar dan als verliezer aan de eindstreep.

Ook Ajax trapte in de Getafe-val. De Amsterdammers gingen over twee duels onderuit tegen vechtploeg Getafe, dat daardoor de achtste finales van de Europa League bereikte. Toch werd er kritisch gesproken over de stuntploeg, vanwege de manier waarop Ajax aan de kant was gezet.

'Het is oneerlijk', antwoordt Cucurella op de vraag wat hij vindt van de vele kritiek op Getafe. 'Ons voetbal wordt bekritiseerd omdat we winnen. Als we op dezelfde manier zouden spelen en onderaan zouden staan, zou je er niemand over horen.'

Getafe doet het niet alleen goed in Europa, maar ook in Spanje. De ploeg van Bordalás staat op het moment vijfde, met evenveel punten als nummer vier Real Sociedad en slechts een punt minder dan nummer drie Sevilla. Voor komend seizoen is Champions League-voetbal daardoor in zicht.

Cucurella hoopt dat hij en zijn ploeggenoten de fans dit kunnen gaan geven. In Spanje wordt gezegd dat Getafe geen trouwe aanhang heeft, maar daar denkt Cucurella anders over: 'De supporters hebben ons elke wedstrijd ondersteund. Ik herinner vooral de ontvangst tegen Leganés en tegen Ajax. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena was voor iedereen historisch.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Getafe
Meer over Getafe
Meer Marc Cucurella
Meer over Marc Cucurella
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.