Krankzinnige rode kaart vergroot sores Bournemouth: 'Het was zijn instinct'

Reacties

De degradatiezorgen voor AFC Bournemouth worden groter en groter. Zaterdag ging het na een merkwaardige actie van Steve Cook ook mis tegen hekkensluiter Norwich City. Bournemouth heeft nu tien van zijn laatste twaalf competitiewedstrijden verloren.

Krankzinnige rode kaart vergroot sores Bournemouth: 'Het was zijn instinct'
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
1 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

The Cherries zijn het helemaal kwijt en dat gold zaterdag in het bijzonder voor Cook. De kelderkraker tegen Norwich City was een halfuur bezig, toen Ondrej Duda de bal over doelman Aaron Ramsdale wipte en de score leek te gaan openen. Dit laatste werd voorkomen door Cook, die met een gestrekte arm redding bracht. Via zijn vingertoppen belandde de bal op de paal.

Het was misschien wel de redding van de middag, maar niet helemaal volgens de regels. Cook kreeg logischerwijs een directe rode kaart (al had scheidsrechter Paul Tierney voor zijn beslissing vreemd genoeg nog hulp nodig van de VAR) en zo moest Bournemouth ruim een uur met een man minder verder. Bovendien kreeg Norwich een penalty. Die werd benut door Teemu Pukki.

Het bleek het winnende doelpunt te zijn en dus pakte de reactie van Cook niet goed uit. Was hij van de bal afgebleven, dan had Bournemouth met elf man nog op jacht kunnen gaan naar de gelijkmaker. 'Het was een bizar moment', verzuchtte Bournemouth-coach Eddie Howe na afloop voor de camera van Sky Sports. 'Ik weet niet goed wat te zeggen. Natuurlijk had Cooky dit niet zo bedacht, het was zijn instinct. Hij wist zelf ook niet wat hij erover moest zeggen.'

'Steve is altijd een erg betrouwbare kracht voor ons geweest, dus ik moet hem beschermen', vervolgde Howe. 'We hebben goed gereageerd en kregen onze momenten, maar de wedstrijd viel helaas niet onze kant op. Maar de teamprestatie na de rode kaart was geweldig.'

Bournemouth houdt daar echter weer niets aan over. De ploeg van Howe staat nu voorlaatste en ziet de wolken steeds donkerder worden. 'Ik heb geen toverstokje', baalde Howe. 'We moeten gewoon bij elkaar blijven en hard blijven werken. Er zijn bepaalde momenten die een wedstrijd beslissen. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen, het is wat het is. Er zit maar weinig tijd tussen vandaag en de volgende wedstrijd, dus we gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden voor het duel met Brighton & Hove Albion.' Deze ploeg komt dinsdag al op bezoek.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
West Ham United
38
10
9
19
49-62
-13
39
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.