Kramer houdt RKC op koers voor play-offs, sportieve zorgen Vitesse

RKC Waalwijk mag blijven dromen van Europees voetbal na een zwaarbevochten overwinning op Vitesse, dat daardoor serieus moet blijven vrezen voor nacompetitievoetbal of nog erger.

RKC Waalwijk
1 - 0
Vitesse
Vitesse

Vitesse kreeg donderdag goed nieuws, want met de eigenaar van Gelredome werd een akkoord bereikt over een verlenging van de huurovereenkomst. Daardoor was de proflicentie niet meer acuut in gevaar. De beoogde overname moet weliswaar nog wel worden goedgekeurd, maar daarvoor is geen deadline gesteld.

Waar er buiten het veld dus een klein succesje kon worden gevierd, dateerde de laatste Eredivisie-overwinning al van zondag 12 februari toen FC Utrecht werd verslagen (2-0). Daarna volgden zes competitieduels op rij zonder overwinning, die reeks leverde in totaal slechts twee punten op. De Arnhemmers slaagden er maar niet in de gevarenzone te verlaten.

Hoe anders waren de prestaties van RKC Waalwijk, dat hard op weg is naar een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Ook tegen Vitesse kwam de ploeg van trainer Joseph Oosting weer uitstekend voor de dag. In de 27ste minuut kwam de thuisclub op voorsprong door de achtste Eredivisie-treffer dit seizoen van Michiel Kramer, die vrijdag zijn handtekening zette onder een nieuw contract tot medio 2025. Mats Seuntjens verzorgde de assist.

Zeven minuten later lag de bal opnieuw in het net achter Vitesse-doelman Kjell Scherpen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege - vermeend - buitenspel van Florian Jozefzoon. Vitesse kwam goed weg en kwam daarna ook iets beter in de wedstrijd. Het was aan RKC-doelman Etienne Vaessen te danken dat de bezoekers niet op gelijke hoogte kwamen. Al liet de thuisclub zelf ook nog goede mogelijkheden onbenut.

Het bleef uiteindelijk 1-0 in het Mandemakers Stadion, waardoor RKC Waalwijk nu 35 punten heeft uit 26 duels en knap achtste staat. Vitesse heeft elf punten minder en bezet de veertiende plaats. De Arnhemmers zagen FC Emmen in punten op gelijke hoogte komen, waardoor zij alleen op basis van het doelsaldo nog boven de rode streep staan.