Kovac over pikante droomfinale: 'Dit team verdient een Nobelprijs'

Reacties

Niko Kovac heeft woensdag met Eintracht Frankfurt een volgende droom verwezenlijkt. De Kroatische trainer kan met een ultiem droomafscheid zijn nieuwe club Bayern München een loer draaien.

Kovac over pikante droomfinale: 'Dit team verdient een Nobelprijs'

Eintracht Frankfurt plaatste zich met tien man op vreemde bodem na een zinderende wedstrijd tegen Schalke 04 (0-1) voor de finale om de DFB-Pokal. Jonathan De Guzman leverde met een assist voor de enige treffer zijn bijdrage aan het succes, dat voor Kovac een uitermate pikant treffen oplevert aangezien in Berlijn zijn aanstaande club Bayern München de tegenstander is.

De overstap naar Beieren had een gevoelige snaar geraakt. Eintracht Frankfurt had geen goed woord over de handelwijze van Bayern, dat achter de rug om van Die Adler Kovac benaderde en met hem tot een vergelijk kwam. Er werd gesproken over een ontslag van de Kroaat. Maar de vrede is getekend. Technisch directeur Fredi Bobic heeft in ieder geval geen probleem (meer) met zijn trainer. 'We drinken niet alleen een biertje na een zege, we drinken altijd een biertje', aldus Kovac. 'Heel duidelijk, ik wil die finale spelen, ik wil die finale winnen.'

Na het succes tegen Schalke was er extra reden bij Eintracht voor een drankje. 'De droom is realiteit geworden. Het was absolute waanzin. Wat de ploeg heeft laten zien onderstreept de ongelooflijke moraal. We staan voor de tweede keer op rij in de finale. Dit team verdient eigenlijk een Nobelprijs voor wat het heeft gepresteerd', zei Kovac.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.