Assist De Guzman helpt Kovac aan pikant afscheid in finale

Reacties

Eintracht Frankfurt heeft zich ten koste van Schalke 04 voor de finale van het toernooi om de DFB-Pokal geplaatst: 0-1. Voor trainer Niko Kovac wacht daardoor een saillante eindstrijd.

Assist De Guzman helpt Kovac aan pikant afscheid in finale

Jonathan De Guzman en Jetro Willems begonnen in de basis bij de bezoekers, die aanvankelijk weinig te vertellen hadden in de Veltins-Arena. Schalke kreeg de beste kansen. Met name Guido Burgstaller was gevaarlijk, maar doelman Lukás Hrádecky speelde een uitstekende wedstrijd aan de kant van Frankfurt.

Een kwartier voor tijd kwam Frankfurt vrijwel vanuit het niets op voorsprong. Een vrije trap van De Guzman werd door Luka Jovic met de hak fraai afgerond. Burgstaller leek kort daarna de stand gelijk te trekken, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Frankfurt eindigde de wedstrijd met tien man, want Gelson Fernandes kreeg na een zware tackle een rode kaart. Met tien tegen elf gaven de bezoekers de overwinning echter niet meer weg, waardoor Kovac op 19 mei in de finale afscheid neemt als trainer van Frankfurt tegen zijn nieuwe club Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.