Kovac kookt: 'We kunnen beter gaan basketballen'

Reacties

De Kroatische bondscoach Niko Kovac kookte na de 3-1 nederlaag tegen Brazilië van woede. Hij vindt het onvoorstelbaar dat scheidsrechter Yuichi Nishimura bij een 1-1 stand een strafschop gaf na een onschuldig duel tussen Vedran Corluka en Fred.

Kovac kookt: 'We kunnen beter gaan basketballen'

'Als dit een strafschop was, kunnen we net zo goed ophouden met voetballen. Dan moeten we met zijn allen basketbal gaan spelen. Het is een schande, deze beslissing', aldus Kovac. 'Steek je hand maar op als je vindt dat dit een strafschop was. Twee miljard mensen hebben gezien dat er niets aan de hand was. Het is onvoorstelbaar.'

'In het voetbal wordt steeds vaker over respect gesproken, maar dat heeft Kroatië vandaag niet gekregen. Als dit het WK wordt, kunnen we net zo goed onze koffers pakken en naar huis gaan', vervolgt de oud-international.

Behalve de penalty werd Kroatië in de tweede helft nog een keer benadeeld, toen een doelpunt van Ivan Perisic werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van Ivica Olic op Júlio César. Ook daar was echter niets aan de hand.

'Ik ben trots op mijn jongens', sluit de bondscoach af. 'We hebben alles gegeven en een heel positieve indruk achtergelaten. Helaas hadden we niet alles in eigen hand.' Kroatië neemt het op 18 juni op tegen Kameroen en treft Mexico op de 23ste.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.