Kovac belooft Robben waardig afscheid: 'Maar niet tegen elke prijs'

Reacties

Trainer Niko Kovac verwacht dat Arjen Robben in de laatste weken van het seizoen zeker nog minuten zal maken voor Bayern München. De belangen in de titelstrijd tellen echter zwaarder dan het individuele belang van de 35-jarige aanvaller, die na dit seizoen vertrekt.

Kovac belooft Robben waardig afscheid: 'Maar niet tegen elke prijs'
Bayern München
Bayern München
3 - 1
Hannover 96
Hannover 96

Robben zat afgelopen zondag voor het eerst in vijf maanden weer bij de wedstrijdselectie, maar op bezoek bij 1. FC Nürnberg (1-1) kwam het nog niet van een rentree. Of dat er tegen Hannover 96 al in zit, kon Kovac nog niet zeggen. Robben is net als Franck Ribéry echter 'gezond en gemotiveerd', vertelde de coach van Bayern op zijn persconferentie.

'Ik ga ervanuit dat zij in de laatste wedstrijden nog speelminuten krijgen. Ze zijn enorm gemotiveerd en we zullen ervoor zorgen dat ze nog speeltijd krijgen', zei Kovac over de weer herstelde routiniers, die als het fameuze duo Robbery jarenlang de tegenstanders van Bayern tot wanhoop dreven met hun onnavolgbare dribbelacties vanaf de zijlijn.

Dat Ribéry en Robben bezig zijn aan hun afscheidstournee, is echter van ondergeschikt belang aan de titelstrijd met Borussia Dortmund die nog in volle gang is. 'Ik had vorig seizoen bij Frankfurt ook een speler die afscheid zou nemen, maar uiteindelijk tellen de resultaten. We willen natuurlijk voor een waardig afscheid zorgen, maar niet tegen elke prijs.'

Afscheid nemen met het kampioenschap is immers ook wat waard. Kovac benadrukt dat het behalen van de zevende landstitel op rij zeker leeft in de selectie. 'De jongens willen absoluut kampioen worden. Misschien lieten we in de eerste helft inderdaad te weinig zien, maar nu moeten we vooruit kijken. We zullen het tempo hoog moeten houden tegen Hannover.'

Samenvatting 1. FC Nürnberg - Bayern München
Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.