Kortsmit na vier maanden terug onder de lat voor cruciaal Sparta-duel

Reacties

Sparta Rotterdam begint de belangrijke play-offs zonder eerste doelman Jannik Huth. De Duitser kampt met een hamstringblessure. Roy Kortsmit keert tegen FC Dordrecht terug onder de lat.

Kortsmit na vier maanden terug onder de lat voor cruciaal Sparta-duel

Sparta stroomt als nummer zeventien van de Eredivisie in tijdens de tweede ronde van de play-offs en begint donderdag aan de strijd tegen degradatie. Kortsmit is de Sparta-keeper tegen FC Dordrecht. De 25-jarige goalie keepte zijn laatste wedstrijd voor Sparta op 21 januari, sindsdien stond hij lang aan de kant met een bilspierblessure. Kortsmit trainde de laatste weken wel weer met de groep mee.

Toevallig genoeg kende tegenstander FC Dordrecht ook keepersproblemen in de play-offs. In de returnwedstrijd tegen SC Cambuur viel Bryan Janssen in de warming-up uit, waardoor de achttienjarige Menno Bergsen zijn debuut maakte in de cruciale play-offwedstrijd. De jongeling verrichte enkele puike reddingen en droeg zodoende bij aan een grote stunt van FC Dordrecht.

De Schapenkoppen poetsten een 1-4 nederlaag in eigen huis weg en wonnen vervolgens de penaltyserie. De winnaar van het tweeluik tussen Sparta en FC Dordrecht speelt op 17 en 20 mei tegen FC Emmen of NEC.

Sparta wil afrekenen met play-offtrauma, NEC onder hoogspanning
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.