Kortom - Kalou trefzeker, Lugano naar Zweden

Een doorlopende rubriek op de website van Voetbal International. In onderstaand overzicht lees je een korte weergave van nieuwtjes uit de mondiale en de vaderlandse voetbalwereld.

Salomon Kalou heeft met een benutte strafschop bijgedragen aan de 2-0 oefenzege van Ivoorkust op Angola • De voormalige Feyenoorder was in de laatste minuut als invaller trefzeker, waar Ousmane Viera de Ivorianen in de 24ste minuut op voorsprong had gezet •

Diego Lugano heeft na een half jaar aan de zijlijn in Zweden een nieuwe club gevonden • De 34-jarige Uruguayaan gaat spelen voor BK Häcken • Voor de 95-voudig international is het zijn vijfde Europese club na Fenerbahçe, Paris Saint-Germain, Málaga en West Bromwich Albion, waar hij afgelopen zomer vertrok •

• Anderlecht heeft het aflopende contract met Max de Jong verlengd tot medio 2016 • De keeperstrainer is bezig aan zijn derde seizoen in Brussel • In de zomer van 2012 werd hij door trainer John van den Brom meegenomen naar de Belgische topclub •

• FC Dordrecht heeft het contract van Anthony Biekman met twee jaar verlengd • De twintigjarige aanvaller heeft dit seizoen zijn Eredivisie-debuut gemaakt • Afgelopen zaterdag maakte hij tegen Willem II zijn eerste doelpunt in de Eredivisie •

• FC Oss en Istvan Bakx hebben elkaar gevonden in een nieuw contract dat de 29-jarige aanvaller ook volgend seizoen aan de Brabantse Eerstedivisionist verbindt • Bakx heeft in zijn eerste seizoen voor FC Oss drie keer gescoord •