Korte vakantie FC Twente: de route van de Nederlandse club in Europa

Reacties

De spelers van FC Twente hebben niet veel tijd om vakantie te vieren. Door het winnen van de play-offs om Europees voetbal beginnen de Tukkers op donderdag 27 juli al aan de jacht op een ticket voor het hoofdtoernooi van de Conference League.

Korte vakantie FC Twente: de route van de Nederlandse club in Europa
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Over minder dan zeven weken begint het nieuwe seizoen daardoor al voor Twente. Op 27 juli en 3 augustus staat de tweede voorronde van de Conference League op het programma. Over tien dagen – op 21 juni – wordt er al geloot voor die fase van het toernooi.

Twente zal in totaal drie voorrondes moeten overleven om het de groepsfase bereiken. Vorig seizoen bereikte AZ op die manier het hoofdtoernooi van de Conference League, waarin het de halve finale haalde. Dit seizoen stromen de Alkmaarders een ronde later in.

Voor AZ begint het seizoen daardoor twee weken later dan voor Twente, op donderdag 10 augustus. Ook PSV moet die week aan de bak. De Eindhovenaren stromen als nummer twee in de derde voorronde van de Champions League in, het eerste duel wordt gespeeld op 8 of 9 augustus.

Ajax liep de voorronden van de Champions League als nummer drie mis en mag zich eind augustus melden in de play-offs van de Europa League. De Amsterdammers hoeven dus slechts een voorronde te overleven. Verliest Ajax, dan is het wel verzekerd van deelname aan de Conference League.

De enige Nederlandse club die geen voorronde hoeft te spelen, is Feyenoord. De Rotterdammers zijn als landskampioen geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en komen terecht in Pot 1. Voor Feyenoord begint het seizoen op 4 augustus met de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Vr 4 aug.

europees spoorboekje nederlandse clubs 2023/24

Club Toernooi Fase Startdatum
Feyenoord Champions League Groepsfase 19/20 september
PSV Champions League Derde voorronde 8/9 augustus
Ajax Europa League Play-offs 24 augustus
AZ Conference League Derde voorronde 10 augustus
FC Twente Conference League Tweede voorronde 27 juli
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.