Koppositie PL op het spel voor City tegen Eriksen & co

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 23ste speelronde is dat het duel tussen Tottenham Hotspur en Manchester City van woensdagavond (20.45 uur).

Koppositie PL op het spel voor City tegen Eriksen & co

Tottenham Hotspur

Klassering: 5de plaats (43 punten uit 22 duels)
Vorm: G-W-W-W-W

André Villas-Boas zal het niet graag toegeven, maar zijn weigering Emmanuel Adebayor op te stellen heeft zijn ontslag bij Tottenham Hotspur versneld, zo niet ingeleid. De Portugees klaagde over een gebrek aan schotkracht, maar bleef met één spits spelen. De oplossing zat al die tijd bij hem in de kleedkamer, maar vanwege een persoonlijke vete weigerde Villas-Boas de Togolese spits een kans te geven.

En nu is Tim Sherwood dus de gevierde manager op White Hart Lane. Juist door Adebayor wél op te stellen. De Afrikaan was afgelopen week met twee goals de matchwinner tegen Swansea City en opende op 1 januari de score tegen Manchester United. De aanwezigheid van de lange aanvaller heeft ook een positief effect op Christian Eriksen. De afgelopen zomer van Ajax overgekomen middenvelder kende een spectaculaire start in de Premier League, viel daarna even terug, maar laat nu weer wekelijks zien welke exceptionele kwaliteiten hij bezit. Eriksen heeft geen moeite het hoofd van Adebayor te vinden.

Uitgelicht
Tottenham voetbalt bovendien weer zonder angst. Villas-Boas propte zijn spelers vol met tactische opdrachten waardoor elke frivoliteit verdwenen leek. Sherwood is een leerling van Harry Redknapp, de Brit die zijn toespraken vaak kort hield. Kort samengevat kwam het vaak hierop neer: 'Enjoy, lads!'

Sherwood durft ook jongens uit de opleiding een serieuze kans te geven. De negentienjarige Fransman Nabil Bentaleb is al weken een vast gezicht als een van de twee controleurs voor de defensie.

Manchester City

Klassering: 2de plaats (vijftig punten uit 22 duels)
Vorm: W-W-W-W-W

Manchester City kan vanavond in Noord-Londen zijn suprematie bevestigen. Door het gelijkspel van Arsenal bij Southampton is de koppositie in de Premier League de inzet tijdens het uitduel met The Spurs. Het is ook de plek waar City hoort te staan. Geen trainer heeft zo veel kwaliteit tot zijn beschikking als de Chileen Manuel Pellegrini.

De Zuid-Amerikaan heeft wel een verandering teweeg gebracht bij de club. De ploeg bruist weer na de Italiaanse jaren onder Roberto Mancini. Het was ook de nadrukkelijke eis van technisch directeur Txiki Begiristain. Pellegrini moest het spektakel terugbrengen. Die opdracht neemt hij nauw. Tegenstanders weten op voorhand dat ze vier of vijf keer moeten scoren om van Manchester City te winnen. Pellegrini heeft een elftal samengesteld dat dit seizoen per duel gemiddeld meer dan drie keer heeft gescoord. De balans tot nu toe: 110 goals in 36 officiële wedstrijden.

Uitgelicht
City is een unieke verzameling van kracht, techniek en souplesse. Alleskunner Yaya Touré is de motor op het middenveld, Vincent Kompany de cipier achterin en Sergio Agüero de magiër in de spits. En dan is er ook nog Álvaro Negredo, die een formidabel debuutseizoen kent in Engeland. Met zijn robuuste voorkomen en kopkracht is hij een geweldige aanvulling op de fantastie van zijn Argentijnse metgezel in de spits. Zijn bijnaam, The Beast, zegt wat dat betreft genoeg.

Onderlinge historie

De vorige ontmoeting tussen beide clubs leidde het ontslag in van André Villas-Boas. Tottenham Hotspur werd in november gedeklasseerd en mocht blij zijn dat het slechts 6-0 werd. Op White Hart Lane presteert de ploeg vaak goed tegen Manchester City. Zeven van de laatste tien thuiswedstrijden tegen The Citizens werden gewonnen.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
28/08/2011 Tottenham Hotspur - Manchester City 1-5 Premier League
22/01/2012 Manchester City - Tottenham Hotspur 3-2 Premier League
11/11/2012 Manchester City - Tottenham Hotspur 2-1 Premier League
21/04/2013 Tottenham Hotspur - Manchester City 3-1 Premier League
24/11/2013 Manchester City - Tottenham Hotspur 6-0 Premier League

Tekst: Süleyman Öztürk

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.