Koploper Volendam heeft weer macht en hoopt zaken te doen met Feyenoord

FC Volendam gaat na de overwinning bij Almere City FC van vrijdag als koploper de winterstop in in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk ligt op koers om voor het eerst sinds 2009 uit te komen in de Eredivisie.

Almere City FC
2 - 3
FC Volendam
FC Volendam

Heel makkelijk ging het overigens niet in Almere, waar Volendam na een half uur op achterstand kwam dankzij Lance Duijvestijn. Hij scoorde na rust nog een keer, maar toen stond Volendam al op een 1-3 voorsprong via Robert Mühren, Walid Ould-Chikh en Ibrahim El Kadiri.

'In de tweede helft hebben we een Volendam gezien dat weer macht had', zei Jonk tegen ESPN. 'Dan kun je wachten op de goals. In de eerste helft waren we wat slordig en hadden we moeite om tot goed positiespel te komen. Het tempo moest omhoog, dat zag je na de rust ontstaan en dan krijgt de tegenstander het moeilijk.'

Volendam staat met 45 punten uit twintig wedstrijden zes punten los op nummer drie FC Emmen. De selectie staat als een huis, maar versterking is volgens Jonk altijd welkom. Daarbij wordt ook gekeken naar Francesco Antonucci. De 22-jarige Belg speelde de afgelopen twee seizoenen al bij Volendam. Tussendoor werd hij gekocht door Feyenoord, dat hem verhuurde aan de club van Jonk.

'Ik denk dat veel clubs Antonucci willen hebben', vertelde de trainer van Volendam over Antonucci, die in het eerste van Feyenoord niet op speeltijd hoeft te rekenen. 'Wij kennen hem goed, maar de bal ligt ook bij hem. Wat wil hij en hoe staat hij ervoor? We hebben een goede selectie, maar als we ons kunnen versterken dan zullen we dat niet nalaten.'