Koploper Lyon loopt uit op morsende concurrenten

Het was een goede avond voor Olympique Lyon. De koploper won zelf uit bij FC Sochaux, terwijl de concurrenten Olympique Marseille, Paris Saint-Germain en Le Mans punten verspeelden.

FC Sochaux-Olympique Lyon 0-2Karim Benzema (foto) hielp Lyon over het dode punt heen tegen de hekkensluiter. De spits had in de eerste helft al twee grote kansen gemist, maar was in de 66ste minuut toch trefzeker. Benzema strafte een fout van Sochaux ongenadig af door hard raak te schieten via de onderkant van de lat. De misère voor de thuisclub werd nog groter door de rode kaarten voor aanvoerder Stéphane Dalmat en Damien Perquis. César Delgado maakte er in blessuretijd nog 0-2 van.

FC Nantes-Olympique Marseille 1-1Boudewijn Zenden mocht weer eens in de basis beginnen bij Marseille, maar het werd geen succesvolle avond voor de Nederlander. Zijn ploeg kwam niet verder dan 1-1 bij Nantes en zelf werd Zenden na ruim een uur gewisseld. Verdediger Rémi Maréval zette de thuisclub op voorsprong door hard uit te halen na een afgeslagen corner. Bakary Koné redde een punt voor de ploeg van coach Erik Gerets. Bij Marseille moest doelman Steve Mandanda zich tijdens de rust met een blessure laten vervangen.

Paris Saint-Germain-Toulouse 0-1Toulouse behield de aansluiting bij de top van de Ligue 1. De ploeg was naar Parijs gekomen om te verdedigen en werd daarvoor beloond met drie punten. Paris Saint-Germain liep zich stuk op de defensie van de gasten en liep zelfs tegen een nederlaag aan door een eigen doelpunt. Zoumana Camara passeerde zijn eigen doelman na een hoekschop van Toulouse.

Le Mans-AJ Auxerre 0-2Met achttien punten uit tien wedstrijden was Le Mans het seizoen goed begonnen, maar thuis tegen Auxerre werd verrassend verloren. Dennis Oliech was de scherprechter namens de gasten. De Keniaan zorgde in de 35ste minuut voor 0-1 na een pass van Thomas Kahlenberg. Drie minuten later zorgde Oliech voor 0-2 na een fout van Le Mans-verdediger Alphousseyni Keita.