Internazionale heeft zondagavond de koppositie in de Serie A overgenomen van Juventus. De club uit Turijn verspeelde dit weekend punten, dat overkwam Inter niet in deze vooralsnog bijzonder succesvolle toppermaand.

Fiorentina
Fiorentina
0 - 1
Internazionale

Het schema van Inter in het nieuwe jaar is moordend. De club stond in de Italiaanse Super Cup tegenover Lazio en Napoli, moest het daarna dus opnemen tegen Fiorentina en treft in de komende twee duels Juventus en AS Roma. De oogst nu Inter over de helft is: drie overwinningen en nul doelpunten tegen.

In alle drie de wedstrijden had Stefan de Vrij een rol. Hij startte tegen Napoli en Fiorentina, de Oranje-international was tegen Lazio invaller. Denzel Dumfries kreeg tegen Fiorentina een half uur, dat waren zijn eerste minuten sinds begin januari. De rechtsback viel in bij een 0-1 voorsprong, Lautaro Martínez had in de eerste helft zijn negentiende treffer in dit Serie A-seizoen gemaakt.

Kort na de invalbeurt van Dumfries leek Inter op 0-2 te komen via Marko Arnautovic, maar de treffer ging niet door omdat Henrikh Mkhitaryan daarvoor buitenspel had gestaan. Met De Vrij en Dumfries achterin hield Inter vervolgens de minimale voorsprong in stand, hoewel Inter ontsnapte aan een tegentreffer.

Keeper Yann Sommer raakte een kwartier voor tijd bij het wegstompen van de bal ook tegenstander M'Bala Nzola en na een VAR-ingreep ging de bal op de stip. De goalie uit Zwitserland herstelde zelf zijn fout door de zwak ingeschoten strafschop van Nicolás González te keren. Hierdoor profiteert Inter optimaal van het puntenverlies van Juventus. Volgende week zondag staan de nummer één en twee van Italië tegenover elkaar.