Koploper Feyenoord houdt FC Twente na topper in Enschede op zes punten

Feyenoord en FC Twente zijn zondag in evenwicht uit elkaar gegaan. Dat betekent dat de voorsprong van de koploper op de hongerige nummer vier van de ranglijst zes punten blijft bedragen. Santiago Giménez en Joshua Brenet waren zondagmiddag in Enschede trefzeker met het hoofd: 1-1.

FC Twente
FC Twente
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Giménez zette Feyenoord na een halfuur op voorsprong. De Mexicaan (die opnieuw de voorkeur kreeg boven Danilo) stuurde Sebastian Szymanski naar de achterlijn en koos vervolgens goed positie, waardoor hij op aangeven van de Pool de 0-1 binnen kon knikken. Voor Giménez betekende het zijn vierde competitiedoelpunt van dit seizoen.

De openingstreffer van Feyenoord was verrassend, want Twente was tot dat moment de betere en meest gevaarlijke ploeg geweest. Robin Pröpper gleed de bal naast na een vrije trap van voormalig Feyenoord-doelwit Ramiz Zerrouki en Justin Bijlow voorkwam een goal van Virgil Misidjan. De aanvaller maakte oog in oog met de Feyenoord-doelman de verkeerde keuze.

Na het doelpunt van Giménez bracht de eerste helft nog een kolderiek opstootje, waarbij Bijlow een bal het veld in gooide, maar geen kansen meer. In de tweede helft probeerde Twente zich met Sem Steijn op de plek van Michel Vlap terug in de wedstrijd te knokken. Ook bij Feyenoord werd er gewisseld op het middenveld: Quinten Timber kwam voor Szymanski.

Feyenoord had de wedstrijd na rust onder controle en kreeg ook een paar mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Twente was minder gevaarlijk, maar kwam na een ruim uur toch op gelijke hoogte. Quilindschy Hartman wachtte een voorzet van Michal Sadílek af en dat werd afgestraft door de instormende Brenet: 1-1.

In de slotfase was Feyenoord de ploeg die het meest op zoek was naar de overwinning. Twente had het moeilijk, maar Twente heeft met Lars Unnerstall ook een prima keeper, die zich niet nog eens liet passeren. Feyenoord beklaagde zich nog toen het geen strafschop kreeg na een handsbal van Robin Pröpper en aan de overkant voorkwam Bijlow een goal van Václav Cerny. Zo hielden Twente en Feyenoord allebei een punt aan het duel over.