Koploper FC Zwolle wint topper bij Almere City FC

Op bezoek bij Almere City FC heeft FC Zwolle geen fout gemaakt. De koploper van de Jupiler League nam drie punten mee. Bryan Smeets kreeg een dure rode kaart tegen Helmond Sport.

Almere City FC - FC Zwolle 0-3Waar Almere City FC, of voorheen FC Omniworld, de afgelopen seizoenen steevast onderin de Jupiler League eindigde, lonkte vrijdagavond een unicum. Bij een overwinning op koploper FC Zwolle zou de ploeg van trainer Dick de Boer stijgen naar de eerste plaats. Dat terwijl de club uit Flevoland afgelopen seizoen degradeerde naar de Topklasse, maar door het faillissement van RBC Roosendaal mocht blijven spelen in de Jupiler League.

Maar zover kwam het niet. In de dertiende minuut zette Frank Olijve de bezoekers, na een combinatie door het centrum, op voorsprong. Kort voor rust maakte Joey van den Berg er 0-2 van, door een voorzet van Furdjel Narsingh binnen te koppen. In de tweede helft maakte Nassir Maachi nog de derde treffer namens FC Zwolle, dat door de overwinning de koppositie behield.

FC Oss - SC Veendam 4-4De wedstrijd tussen FC Oss en SC Veendam werd een waar spektakelstuk en na een half uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub, dat met 2-1 leidde. Maar na een rode kaart voor doelman Richard Arends, die de doorgebroken Anco Jansen neerhaalde, kantelde de wedstrijd. Met elf tegen tien zette SC Veendam de achterstand nog voor rust om in een 3-2 voorsprong.

Jansen leek de overwinning veilig te stellen door in de 57ste minuut zijn tweede doelpunt van de avond te maken, maar FC Oss toonde veerkracht. Door treffers van Marcel van der Sloot en Bart van Muyen werd het nog 4-4 in het Heesen Yachts Stadion.

MVV Maastricht - Helmond Sport 3-3MVV Maastricht liep duur puntenverlies op tegen Helmond Sport. In de zesde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Charles Kazlauskas in de zesde minuut, maar Prince Rajcomar en Tom Daemen (twee keer) bezorgden MVV een 3-1 voorsprong. Nadat Smeets in de 89ste minuut zijn tweede gele kaart had ontvangen, maakte Helmond Sport in blessuretijd nog gelijk door goals van Daniel Guijo-Velasco en Jop van der Linden.

FC Den Bosch - FC Volendam 1-2Jack Tuyp is in topvorm en zette FC Volendam in de twaalfde minuut van het uitduel met FC Den Bosch ook op voorsprong, dat betekende alweer zijn achtste treffer dit seizoen. Henny Schilder zorgde in de 35ste minuut voor 0-2, waardoor de bezoekers met een comfortabele voorsprong ging rusten. Tom van Weert bracht negen minuten na rust de spanning terug, maar daar bleef het bij.

FC Dordrecht - Sparta Rotterdam 3-2Vor rust was er eigenlijk maar één ploeg die aanspraak mocht maken op een voorsprong en dat was Sparta. Jeremy Bokila zette de bezoekers in de twaalfde minuut ook op 0-1, maar Cecilio Lopes en Santy Hulst maakten er in de laatste tien minuten van de eerste helft 2-1 van. Invaller Jeffrey Rijsdijk maakte in de 67ste de derde treffer namens Dordrecht, waarna Mawouna Amevor met een eigen doelpunt de eindstand bepaalde op 3-2 in het voordeel van de thuisclub.

AGOVV Apeldoorn - FC Emmen 0-1FC Emmen sprokkelde in de eerste acht duels slechts één punt bij elkaar, maar op bezoek bij AGOVV Apeldoorn kwamen er drie bij. Jeffrey de Visscher was goud waard aan de kant van de bezoekers door negen minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd te maken. AGOVV en Emmen hebben daardoor nu allebei vier punten na negen competitiewedstrijden. Foto: VI Images